Családi játszóház Kína jegyében a Móra Ferenc Múzeumban

A Kína-kiállítások kapcsán kínai témájú családi játszóházat tartanak a Móra-múzeumban szeptember 16-án, szombaton 10-13 óra között. A kézműves programok során bárki megismerheti a kínai papírhajtogatás rejtelmeit vagy készíthet tűzokádó sárkányt.

Visszatér a nyári szünet után a Móra Ferenc Múzeum kézműves családi játszóháza. A szeptemberi alkalom középpontjában az ókori Kínát bemutató kiállítások kapcsán Kína áll. A résztvevőket a kínai papírhajtogatás rejtelmeibe avatják be a Konfuciusz Intézet munkatársai, majd a vezetésükkel bárki is próbálhatja ezt a technikát. Emellett a résztvevők készíthetnek tűzokádó sárkányt, épületmakettet és agyagfigurát is, valamint egy titokzatos jádepáncél kirakót.

A játszóházat szeptember 16-án, szombaton tartják 10-13 óra között a Móra Ferenc Múzeumban. A programra főként családokat várnak, akik együtt kreatívkodhatnak a szombati ebéd előtt. A kézműves játszóházakat havonta egyszer tartják, mindig más és már témakörben, a Móra-múzeum múzeumpedagógusainak vezetésével.

, ,