Szabadság, szerelem – Reformkori hőseink: Hungarikum Gálakoncert Debrecen főterén

Augusztus 15-én 20:30 órakor nagyszabású Hungarikum gálakoncert várja a közönséget Debreceni Református Nagytemplom előtti Kossuth téren! A gála egyben televíziós felvétel is, amelyet a Duna TV sugároz majd a nemzeti ünnepen, augusztus 20-án este.

A koncert az előadóművészet műfajainak szemüvegén keresztül, annak lehetőségei, különlegességei és sajátosságai segítségével mutatja be nemzeti értékeinket, tradícióinkat, büszkeségeinket: hungarikumainkat. A népzene, az operett, az opera és a magyar nóta vezet végig minket több mint ezeréves kultúránk történelmén, olyan neves művészek közreműködésével mint Budai Beatrix, Miklósa Erika, Szántó Andrea, Boncsér Gergely, Molnár Levente, a Kodály Filharmonikusok Kesselyák Gergely vezényletével, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Debreceni Népi Együttes, valamint Danyi Lőrinc és Cigányzenekara.

A fellépők Beethoven, Erkel, Kodály, Bartók, Kálmán Imre, Lehár Ferenc világhírű dallamai segítségével igazi ünnepi estét biztosítanak. A gála rendezője Zakariás Zalán, műsorvezetője Gaál Zoltán.

A koncert megtekintése ingyenes, ülőhelyek korlátozott számban érhetők el, helyfoglalás érkezési sorrendben.

Az eseménnyel kapcsolatos információkért kövesse a Coopera Facebook
oldalát.