Hybrid Art Camp 2023 – Alkotótábor felhívás

A Hybrid Art Camp nemzetközi alkotótábor célja a tudatos fogyasztás és a fenntarthatóság szellemiségének művészeti eszközökkel való megjelenítése. A program keretében létrejövő alkotások minden évben a környezettudatosság és az upcycling, azaz a továbbhasznosítás jegyében készülnek.

Az elmúlt években alkotótáborunknak többek között a Káli-medence, Kecskemét, Pannonhalma és Pécs is otthont adott, idén pedig a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával ismét megnyitjuk köveskáli alkotóházunkat a fiatal művészeknek. A Tiszta Balaton, tiszta művészet projekt keretében, a Balaton-felvidék izgalmas és inspiráló környezetében fogadjuk a résztvevőket, ahol egy közös alkotás elkészítése során megismerkedhetnek mind a hatékony csapatmunka, mind a fenntartható művészet eszközeivel.

A camp teret ad a hosszútávú gondolkozás, a tudatos fogyasztás és az újrahasznosítás kérdéskörére való reflexióra, és e gondolatok fontosságának erősítésére minél szélesebb körben. A művészeknek lehetőségük lesz többféle hulladék alapanyaggal is megismerkedni, sokszínű technikákat kipróbálni, és a hulladékra nem, mint kidobásra ítélt, eltört, elhasználódott tárgyra vagy eszközre tekinteni, hanem mint értékre, amiből valami újat lehet alkotni, ha egy kicsit más perspektívából szemléljük.

Az idei táborunkban újrahasznosított bútorokból és más izgalmas anyagokból közösen álmodunk meg egy jelképes teret, mely külvilágunkra reflektál egy „belső”, idealisztikus zónát létrehozva. Az újrahasznosítás eszközeivel (régi, kidobásra ítélt lomok és bútorok) gondoljuk újra, hogyan válhatnak régi tárgyaink ismét a mindennapi életünk részévé ezáltal is támogatva az újrahasznosítást és a fenntarthatóságot.

Rózner György építőművész, belsőépítész, a Budapesti Metropolitan Egyetem környezetkultúra képzésének oktatójának segítségével és vezetésével 10 egyetemi/főiskolai hallgató/fiatal alkotó kap lehetőséget, hogy ingyenesen csatlakozzon a Hybridart Camp alkotói élményéhez, a közös, „Inner Space” létrehozásához.

Helyszín: Köveskál, Balaton-felvidék

Időpont: 2023. augusztus 10-19.

Jelentkezési határidő: 2023. július 31.

A programban való részvétel ingyenes, a szállás és étkezés biztosított.

A jelentkezéseket a hybridcycle@hybridcycle.hu email címre várjuk, egy rövid bemutatkozással.

,