Visszaszámlálás indul…

Szerző, fotók: Batár Bea

Idén – július 21-30. között – 32. alkalommal rendezik meg a Művészetek Völgyét, ahová a visszatérő vendégek szinte már hazajárnak, de nem csak a régi, az új fesztiválozókat is várják a nyár legszínesebb tíz napjára Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön.

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján minden műfaj képviselteti magát, a több mint 2200 programmal.

Kuriózum lesz Zorán koncertje, vagy a Punanny Massif 20. különleges születésnapi bulija, a Csík zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal, de újra látható a Panoráma színpadon a Quimby, a Bagossy Brothers Company, a Carson Coma, a Bëlga, az Aurevoir, a Blahalouisiana, a Bohemian Betyars, a Budapest Bár, a Csaknekedkislány, az Elefánt, az Esti Kornél, az Irie Maffia, a Hiperkarma, a Margaret Island, a Lóci Játszik és a Vad Fruttik is.

Taliándörögd új zenei helyszínén, a Lőtéren fel lép többek között a Hundred Sins, a Cloud9+, a Cari Cari, a Slagwerk den Haag, az Anima Sound System, a Mörk és a Middlemist Red.

Új szereplőnek számít a Kaposvári Csiky Gergely Színház is és múzeumok is képviseltetik magukat, mint például a Közlekedési Múzeum.

A szokott helyen vár minden korosztályt a Hagyományok Háza, a Kaláka Udvar az irodalommal, a Momentán Társulat az improvizációkkal, a Jazz ünnep, a FILMIO Pajta Mozgó filmszínház a régmúlt és közelmúlt filmjeivel, LEMangURIA Kreatív Mozgásudvar, és a színes vásári forgatag kézműves foglalkozásokkal tarkítva. A közlekedést ezúttal is a fesztiválkarszalaggal ingyenesen használható Csigabusz segíti a települések között.

Idén tovább folytatódik a szelektív szemétgyűjtés, valamint a készpénzfizetés helyett a saját bankkártyás vagy Festypay kártyás fizetés lesz, mint tavaly.

Részletes program, jegyvásárlás: https://www.muveszetekvolgye.hu/

Már csak kilencet kell aludni!