Újranyit a fővárosi jazz-élet központja!

Noha a klub működtetésének stabilizációja ezekben az időkben továbbra is kihívást, nehéz feladatot jelent, a klub és partnerei közötti megállapodásoknak köszönhetően első lépésként, július 18-án újra megnyitja kapuit a Budapest Jazz Club.

A budapesti jazzrajongók számára mostantól piros betűs napon a klub egyik legtöbbet szereplő művészpárosa, a könnyed sanzonokat és ötletes feldolgozásokat rengeteg humorral, játékosan megszólaltató Micheller Myrtill – Pintér Tibor duó lép fel, majd a minden fennálló nehézség ellenére is ünnepi hangulatú újranyitó esten a koncertet hajnalig tartó Jam Session követi, melynek házigazdája a neves testvérpáros, Balázs Elemér dobos és fivére, Balázs József zongorista. Azoknak, akik esetleg még nem jártak volna a klub ilyen programján: a Jam Session sorozat alkalmaival egyaránt találkozhatnak a legfiatalabb tehetségekkel és a legnagyobb nevekkel. A kötetlen örömzenélések a jazz zene egyik mára klasszikusnak mondható, leghitelesebb válfaját jelentik, melyben a legismertebb jazz örökzöldeket a művészi önkifejezésnek maximális teret adó improvizációk teszik még izgalmasabbá. Az eredeti jazz-klub hangulat ezeken az esteken garantált!

Azok pedig akik a műfaj könnyedebb, vagy épp vokális stílusait preferálják, könnyen találhatnak ízlésüknek megfelelő koncerteket a BJC kínálatában, hiszen a szervezők nyáron is sokszínű programmal várják a közönséget. Csak néhányat említve a júliusban és augusztusban keddtől szombatig nyitva tartó klub palettájáról: Elsa Valle,  a Budapest Bossanova, Claudia Castagno, Gereben Zita, Gyémánt Bálint, Oláh Krisztián, és még számtalan jeles előadó lesz látható és hallható a BJC-ben.

A keményvonalas jazz-rajongók pedig ősztől újra élvezhetik a tengerentúli világsztárok produkcióit. Az október 31-i Benito Gonzalez Trio feat. Jeff Tain Watts és a november 7-i James Carter Organ trio koncertjei mellett a klub még jó néhány zseniális zenészt felvonultató meglepetést ígér erre az évre.

Forrás: BJC