Hosszabbít a Hyprewriter: július 21-ig várják a pályázatokat

Meghosszabbítja a jelentkezési időszakot a Hypewriter – nemzetközi sorozatötlet pályázat. Az immár ötödik alkalommal megvalósuló verseny célja, hogy felkutassa a legeredetibb, vadonatúj tévésorozat-ötleteket és tehetséges alkotóikat. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szép számmal, a világ minden tájáról, eddig 21 országból érkeztek pályaművek. A szervezők ugyanakkor azoknak is szeretnének esélyt adni, akik későn értesültek a kiírásról, ezért július 21-re módosították a jelentkezési határidőt.

2023-ban immár ötödik alkalommal hirdette meg Kelet-Közép-Európa legnagyobb, 9 országban önálló irodával jelen lévő televíziós műsorgyártója, a Paprika Studios és a magyar televíziós piac meghatározó szereplője, az RTL Magyarország közös szervezésű, nemzetközi televíziós pitchfórum – sorozatötlet pályázatát, a Hypewritert.

A verseny célja, hogy műfaji korlátozás nélkül felkutassa a legeredetibb új tévésorozat-ötleteket és tehetséges alkotóikat. A Hypewriterre már tapasztalattal rendelkező forgatókönyvírók mellett olyan pályázók jelentkezését is várják, akik eddig leginkább csak saját maguk és környezetük szórakoztatására rukkoltak elő sorozatötletekkel.

Az idei felhívás szerint a pályázatokat július 7-ig lehetett beküldeni, a szervezők azonban július 21-ig megtoldották a jelentkezési időszakot. A hosszabbításra azért volt szükség, hogy azok is beadhassák az ötleteiket, akik csak késve, az utolsó pillanatban értesültek a kiírásról.

A korábbi évekhez hasonlóan a 2023-as versenyre is a világ minden tájáról lehet jelentkezni, a nyertes díjazása változatlanul 10.000 euró, valamint az ötlet teljes értékű pilotként történő elkészítése, majd közönség előtti bemutatása a Paprika Studios és az RTL Magyarország felajánlásaként.

Az előző évek díjazottjai:

  • A 2018-as Hypewriter nyertes, A hentes című noir krimi első epizódja már elkészült, és többek között Alföldi Róbert, Csuja Imre, Földes Eszter, valamint Hegyi Barbara szereplésével sikerrel mutatkozott be a nagyközönség előtt az RTL Most+-on.
  • A 2019-ben első helyezett alkotás, a Golden Age az idei verseny kiírásával egyidőben lép megvalósítási fázisba: Ujj Mészáros Károly rendezésében ráadásul a pilot epizódot átugorva egyből egy teljes évad elkészül a Paprika Studios és az RTL Magyarország együttműködésében.
  • A forgatókönyvíró-pályázat 2021-es nyertese az Angyaltrombiták című ötlet volt, amelynek első epizódját az Oscar-díjra jelölt, Arany Medve-díjas Testről és lélekről című filmet is jegyző, Enyedi Ildikó rendezte. Az Angyaltrombitákat a 2022-es Hypewriter szakmai közönsége zártkörű vetítésen már láthatta, hamarosan pedig a nagyközönség is megtekintheti az alkotást.
  • 2022-ben a Pásztor Zolika felemelkedése és bukása című pályamunka nyerte el a fődíjat. A vidéki, ifjú lottónyertes igaz történetét elmesélő  ötlet fejlesztése már elkezdődött, hogy mihamarabb a megvalósítási szakaszba érjen.

A jelentkezés és további információk: www.hypewriter.tv