Megelevenedik a 19. század Budapesten egy órára!

Nosztalgiavillamossal igyekszik két 19. századi arisztokrata hölgy (és társaságuk) a Nemzeti Múzeumba, a nagy eseményre a Múzeumok Éjszakája alkalmából, útjukat élőben és online is követhetik!

Az esemény időpontja:
2023. június 24. szombat 13.30

Helyszín:
Deák tér, villamos megálló

Nem mindennapi, különleges látványossággal találkozhatnak szombaton 13.30 és 14.30 között, akik a Deák tér és a Fővám tér között járnak:

19. századi hölgyekkel a fedélzetén Nosztalgiavillamos indul a Deák térről a Fővám térre, ahonnan kapuőrök kísérik Borbély Kornélia és Szászváry Léna arisztokrata hölgyeket és társaságukat a Nemzeti Múzeumhoz, ahol Emília kisasszony, a házvezető és nevelőnő fogadja majd vendégeket.

Így indul a Magyar Nemzeti Múzeum különleges és színes programja június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján. A korabeli ruhákba öltözött, 19. századot megidéző karakterek látványos útját a múzeum élőben közvetíti a facebook csatornáján.

Az utazáshoz csatlakozni korlátozott (20 fő) számban lehet ingyenesen, ez mindenképp regisztrációt igényel az alábbi linken: https://mnm.hu/esemenynaptar/we_regisztracio/nosztalgiavillamos–utazas-_1687421126
A Fővám térről már bárki csatlakozhat a hölgyekhez és őket kísérő kapuőrökhöz, a gyalogos séta a múzeumba 14.30-kor indul.

A Deák térre a BKV „S” típusú, 611-es pályaszámú kocsi 13.30-ra áll be, az indulásig lehetőség van fotók készítésére a különlegesen szép villamossal a gyönyörű hölgyekkel!

A villamos a BKV jóvoltából a Fővám térig halad, megáll az Astoria és a Kálvin tér megállóhelyeken.

A vendégek a múzeumi nagy eseményre sietnek a villamossal, ahol a délután és est folyamán programokon vesznek részt – a Nemzeti Múzeum több élő múzeum programmal várja a látogatókat!

Az utazáson résztvevő karakterek:
Borbély Kornélia
arisztokrata hölgy
Haladó eszméket vall, de hagyományos szerepben képzeli el a jövőjét, egyelőre.

Szászváry Léna
arisztokrata hölgy
Nyitott az új eszmékre, egyfajta korai feminista. Kerékpározik, ami igazi ritkaság Pesten. Ennek megfelelően gyakran jár biciklis ruhában, ami nem csak praktikus, de erkölcsös is és megfelel a korszak európai biciklis ruházatának. Sokat utazik, mivel családja tehetős, neveltetése pedig kiváló.

A múzeumban a vendégeket fogadó karakter:
Emília kisasszony
házvezetőnő és nevelőnő
Alacsonyabb társadalmi rétegből származik, de igen tanult, okos hölgy.

Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum