Etgar Keret-bemutató a Gólem Színházban

Az egész család számára nyújt tartalmas kikapcsolódást a Gólem új bábelőadása, mely a gyerek-szülő kapcsolatokról mesél. A Kócos macskaember-kölyök rendezője a Színház és Filmművészeti Egyetem bábrendező szakirányán tavaly végzett Cseri Hanna.

© Hirling Bálint

„A közkedvelt izraeli író szerteágazó történetét szabadon adaptáltuk színpadra; azt éreztem, hogy több és mélyebb drámai elemet igényel az, hogy színházi környezetben is éljen, érvényes legyen a szöveg. Fontos szempont volt, hogy kisebb gyerekek számára is befogadható, szórakoztató és élvezhető előadás szülessen az előadást 6 éves kortól ajánljuk , és szüleik se menjenek haza üres kézzel.” – mondta Cseri Hanna, aki korábban dolgozott már a Gólem Színházban; az ő nevéhez fűződik a tavalyelőtt bemutatott Mundstock úr című előadás is.

© Hirling Bálint
© Hirling Bálint

Az előadás színlapja:

Kócos macskaemberkölyök – bábelőadás Etgar Keret meséje alapján

„Hallottatok már Habakuk kapitány égi kalózhajójáról? Nem? Pedig létezik! És ez a kapitány a fedélzetén olyan állatoknak ad otthont, akiket máshol nem fogadnak be. Például itt van a vigasztalhatatlan katicabogár, aki fehér pöttyeit jött elrejteni a hajóra. Vagy az elefántormányú malac. Vagyis malactestű elefánt. Ő sem tartozott sehová, amíg Habakuk meg nem mentette. De mondhatnám a borzalmas verseket író borzot vagy Gyík Győzőt, akinek fura vágyát, hogy dinó akar lenni, senki se értette meg. A hajón mindig mindenki vidám, itt lehetetlen szomorúnak lenni, vagy honvágyat érezni. Ám egy nap egy különleges állat kerül a bárkára: a Kócos macskaember-kölyök. Róla még senki nem hallott. Az apukája otthagyta az állatkertben, mert fontos meetingje volt. A Kócos érkezésével az egész bárka felbolydul. Vajon mit rejteget Habakuk a táskájában, amit nem láthat senki? Miért akarja, hogy senki ne menjen el a hajóról? És egyáltalán, hova tart ez az égi bárka?”

© Hirling Bálint

Kócos macskaember-kölyök: Dajka Szúra Szeréna

Apa, Habakuk: L. Nagy Attila

Anya, Katica, Elefántormányú malac: Csarkó Bettina

Borzalmas verseket író borz, Gyík Győző: Bognár Anna

Etgar Keret meséje alapján színpadra adaptálta, zenéjét szerezte és rendezte: Cseri Hanna

Bemutató: január 28., Gólem Színház

© Hirling Bálint
,