A Ludwig Múzeum és a Budapesti Metropolitan Egyetem idén is folytatja együttműködését

A METU tervezőgrafika szakos hallgatói a 2023-as tanévben is izgalmas projekteken dolgoznak együtt a magyar és nemzetközi kortárs művészeti alkotásokat bemutató Ludwig Múzeummal. A Metropolitan, mint inspiráló alkotóegyetem, különösen fontosnak tartja a gyakorlati együttműködést a neves intézménnyel, amely hallgatóinak személyes és szakmai kiteljesedésének útját is segíti.  

Fotókredit: Ludwig Múzeum

A Művészetek Palotájában található Ludwig Múzeumban több alkalommal lehetősége nyílik az egyetemistáknak, hogy múzeumpedagógusokkal, kurátorokkal személyesen találkozzanak, akik inspirálják, segítik munkájukat. A fenntartható múzeuminformációs rendszer kidolgozását követően – amelyben a kiállításokon megjelenő szövegekre, kiállítási etikettekre és eligazító rendszerre dolgoztak ki fenntartható megoldásokat a hallgatók -, jelenleg egy múzeumpedagógiai programokba kreatívan beépíthető játék tervezése a cél, amely kapcsolódik a Ludwig Múzeum gyűjteményéhez. A hallgatók   prezentációik alkalmával kapott visszajelzések alapján dolgozzák ki és makett formájában is bemutatják játékterveiket.
A múzeum tervei között szerepel a játék jövőbeni felhasználása, akár közvetlenül be is építheti a látogatói programok közé.

Fotókredit: Ludwig Múzeum
Fotókredit: Ludwig Múzeum

A projektekhez kapcsolódó látogatások és prezentációk során a múzeum munkatársai és a hallgatók partnerként dolgoznak együtt, ezzel is elősegítve a fiatalok önálló gondolkodását, kreativitásának fejlesztését, amelyet az egyetem fontos küldetésének tekint.„Egyetemünk elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett, kiemelt szerepet fordítunk hallgatóink tudásvágyának támogatására. A múzeummal való együttműködés tovább erősíti a kreatív, alkotó energiákkal közösen létrejövő, társadalomra pozitív hatást gyakorló egyetemi munkát. „ – fűzte a fentiekhez Csizmadi Péter a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari kar dékánja.  

Fotókredit: Ludwig Múzeum

További információ: pr@metropolitan.hu