Rendhagyó múzeumi programot kínál a művészet rajongói számára a Magyar Nemzeti Galéria

Október 12-én, szerdán, a Múzeum+ esten kiállításokkal, tárlatvezetésekkel és előadásokkal, élő zenével és borkóstolóval várja a művészet rajongóit a Magyar Nemzeti Galéria. A rendezvény ismét színes programot kínál: divat- és művészettörténeti séta, divatbemutató, koncert, előadások, workshop és tárlatvezetések várják az érdeklődőket ezen az estén.

Az októberi Múzeum+ est középpontjában a Vaszary. Az ismeretlen ismerős című időszaki kiállítás áll. A tárlaton a 20. első felének egyik legnépszerűbb festője, Vaszary János nemrég előkerült, eddig soha be nem mutatott képeit is láthatja a közönség. Gergely Mariann, a kiállítás kurátora előadáson mutatja be a tárlatot, a kiállítótérben pedig pop-up vezetéseket tartanak fél óránként, amelynek során egy-egy műtárgyra fókuszálva ismerhetik meg a festő sokoldalú művészetét. Az est további tárlatvezetései az öltözködés és a divat köré szerveződnek: szó lesz a középkori és a századfordulós divatról, míg Szatmári Judit Anna divattörténész a 20. századról, Bán Blanka művészettörténésszel közös tárlatvezetésén pedig a 19. századról fog mesélni. Az este egyik kiemelt programja a 19.00 órakor kezdődő METU Diploma Show, ahol a Budapesti Metropolitan Egyetem frissen végzett tehetségei mutatják be legújabb kollekciókat egy fantasztikus divatbemutató keretében.

A Múzeum+ est vendége a móri borvidék meghatározó borászata, a Geszler Családi Pincészet, akik Irsai Olivér borukból a Vaszary-kiállítás tiszteletére limitált darabszámú palackot dedikáltak, ennek kapcsán Kocsis-M. Brigitta, a Borportré újságírója beszélget a pincészet képviselőjével, Fischer Brigittával a borkészítés rejtelmeiről és szépségeiről.

Részletek: https://mng.hu/programok/muzeum-3/

, , ,