Hatékony tanítás videós tartalmakkal – általános iskoláknak kínálja platformját a Da Vinci Kids

A Nemzeti alaptantervvel megfeleltetett új oktatási eszköz színesíti a tantermi és a távoktatást. A Da Vinci Kids Iskolai csomag egyszerre 30 főtől kínál hozzáférést az ismeretterjesztő tartalmakhoz. A Da Vinci Media a szórakoztató tanulás egyedülálló, hazai képviselője a természettudományos tartalomkínálat mellett a művészeti tárgyakhoz is kínál hasznos kiegészítést, emellett célzottan fejleszti a gyerekek 21. századi kompetenciáit is. A 2022/23-as tanévre korlátlan iskolai hozzáféréssel július 31-ig lehet jelentkezni.

A pedagógusok számára nagy kihívás olyan oktató, szemléltető, érdekes videóanyagokat és játékokat találni, amelyek feldobják az órát, emellett megfelelnek a tanítási-tanulási folyamat céljainak. A Da Vinci Kids Iskolai csomag erre a kihívásra ad megoldást, egy kifejezetten az általános iskolák számára létrehozott előfizetéses oktatási platform formájában.

A csomag a 21. századi pedagógusok számára fontos újítást jelent a tanítási eszköztárban, a tanulóknak pedig szórakoztatóbbá, élményszerűbbé teszi a tanulási folyamatot. Ráadásul a tanári munka modernizálása mellett a gyerekek és családjaik otthon is használhatják a csomag ismeretterjesztő tartalmait.

A Da Vinci Kids Iskolai csomag egyszerre több lehetőséget is kínál. Az okosalkalmazás kisfilmes és játékos tartalmai mellett a csomag részét képezi az osztálytermi kivetítésre is alkalmas videótár és a Da Vinci Kids Tantervi katalógus, mely sorvezetőként szolgál az egyes műsorok és szaktárgyak összekapcsolásához. A segédanyag bemutatja, melyik tartalom milyen módon kompatibilis a NAT általános iskolai tantervével, és azt is, hogy a témakörök, tantárgyak esetében milyen készségek fejlesztésére lehet alkalmazni az egyes tartalmakat. A Da Vinci Kids a természettudományos tartalomkínálat mellett a művészeti tárgyakhoz is kínál hasznos kiegészítést, emellett célzottan fejleszti a gyerekek 21. századi kompetenciáit is.

„Pedagógusaink már alkalmazzák a tanítási gyakorlatban a Da Vinci Kids iskolai csomagot.” – mondja Németh Rita, a Szentistvántelepi Általános Iskola intézményvezetője. „A tavalyi Digitális Témahét pályázati nyereménye volt a csomag, ami 300 fős hozzáférést jelent ehhez az egyedülálló oktatási videó- és játéktárhoz. A tanórák színesítésére és pedagógusaink munkájának aktualizálására is remekül megfelel.” – teszi hozzá.

A Da Vinci Kids Iskolai csomag sikeres használatához a szakértők egy 30 órás akkreditált képzést dolgoztak ki, mely a Neteducatio oldalán elérhető. A képzés egy bármikor kényelmesen otthonról elvégezhető e-learning, mely végigvezeti a pedagógust a digitális eszköz- és tartalomhasználat lehetőségeitől az iskolai csomag nyújtotta előnyökön egészen a hatékony tanulásszervezési eljárásokig. A résztvevők. a témakörökhöz igazodó 3 elvégzendő feladat elkészítését követően a képzésről 30 kredit értékű tanúsítványt kapnak.

A jelenleg futó nyári előrendelési akció keretén a Da Vinci Kids Iskolai csomagot a 2022/23-as tanévre korlátlan iskolai hozzáféréssel, 2022. július 31-ig történő előrendeléssel lehet beszerezni. https://get.davincikids.tv/iskola/

A Da Vinci Kids ezzel párhuzamosan társadalmi felelősségvállalási programot is hirdet. A csatlakozó cégek az oktatást helyi szinten is támogathatják a csomag kiválasztott iskolák részére történő megvásárlásával.

Forrás: Da Vinci Media

,