Jön a Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza!

Keresztesi József díjnyertes verses meseregényéből Székely Andrea rendez előadást a Kolibri Fészekben. A bemutatót szeptember 18-án tartják.

„Császármorzsa király lányát, a finom Csokis Minyont elrabolja a gonosz Vérpuding. A kiszabadítására jelentkező nyalánk vitézek mind megfutamodnak a feladat nehézségei elől. Ekkor jelentkezik a királynál Csücsök, a kis kiflivég. Kalandos útja során találkozik a Rémsütikkel, a Bundáskenyérrel, a Vattacukorral, a Diós kalácsokkal és a bátor Marcipánegérrel” – olvasható ez előadás ajánlójában.

Az ételek nevét, formáját, ízét is felidéző szereplők regényes történetét rímekbe öltöztette a szerző. Keresztesi József 2019-ben könyvéért megkapta az Év Gyerekkönyve díjat a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum zsűrijétől. A mulatságos helyzetekben és szerethető figurákban gazdag mese a gyerekek számára a mindennapi étkezés során otthon újra és újra eljátszható.

Székely Andrea rendező személyes gondolatait osztotta meg a készülő előadásról:

„Keresztesi József verses meseregényének humora, költészetének játékossága és szabadsága késztetett arra, hogy színházi előadásban képzeljem el a történetet. A ’megcsócsált csöppnyi kiflivég’ gyerekkoromat idézi fel, a friss kifli illatát, ahogy édesapámmal falatoztuk a szépen csavarodó kifliket, s azokat a mérhetetlenül vidám perceket, mikor megelevenedtek tányéromban az ételdarabok, a morzsák, és figyeltem a feldőlt poharakból a terítőt átáztató, lassan csordogáló tejeskávé csöppjeit. Az előadásban is ezek az emlékek jelennek meg egy hőstörténetbe ágyazva, szabályos verses keretbe rendezve, sok zenével, s a színészek fergeteges játékával.”

A Fiút Fehér Dániel játssza, a Nagymama szerepében Sallai Virág/Alexics Rita látható.

A dramaturg Horváth Péter, a díszlet-, báb- és jelmeztervező Bodnár Enikő, az előadás zenéjét Balog Zita Mária és Borosi Gábor szerezte.

A Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza premierjét szeptember 18-án tartják a Kolibri Fészekben. További előadások: szeptember 19-én és 20-án, valamint október 8-án, 9-én, 17-én és 18-án.

Az előadást 5 éves kortól ajánlják.

,