Cigányszerelem – premier a Rátonyi Róbert Színházban

A Floriana Könyvtár és Közösségi Ház 2020 februárjában nyitotta meg kapuit, a koronavírus-járvány miatt azonban szinte azonnal be is kellett zárnia. Az újranyitást a Cigányszerelem című darab premierjével ünnepeljük 2021. július 3-án.

A darabban három különböző kultúra, három egymással összebékíthetetlen világ találkozik és ütközik egy romantikus szerelmi történetbe ágyazva. Mint minden remekmű, Lehár operettje is túlmutat önmagán: a szabadságvágy, a boldogságkeresés örök témáját kiszélesíti azzal a történelmi tapasztalattal, hogy mennyire sérülékeny és egyben milyen magától értetődő is lehet a különböző etnikumok békés egymás mellett élése.

A szerző operai igényű zenei világa grandiózus tablókban, szenvedélyes és fájdalmasan szép szólókban és duettekben bontakozik ki a Cigányszerelemben, olyan felejthetetlen számokkal, mint a Messze a nagy erdő, vagy a Vad cigánylegény vagyok.

A Rátonyi Róbert Színház előadásában az operett műfaj kiválóságai, Kállay Bori, Teremi Trixi, Virágh József, Faragó András, Vadász Zsolt szerepelnek.

Jegyvásárlás: www.csakvarszinhaz.hu