Kedvenc virága várja majd Sisit Szegeden

Folyamatosan készülnek a Móra Ferenc Múzeumban a leendő Sisi-kiállításra. Az előkészületekbe a múzeum önkéntes csapatát is bevonták: Erzsébet királyné kedvenc virágát, ibolyát préseltek és adtak át a múzeum munkatársainak. Így ibolyák is várják majd a látogatókat – és Sisit is Szegeden.

Szorgos munka folyik a szegedi Móra Ferenc Múzeum falai között: folyamatosan készülnek a júniusra tervezett Sisi-kiállításra. Ebbe a munkába csatlakoztak be a múzeum önkéntesei: azt kérte tőlük a múzeum, hogy gyűjtsenek és szárítsanak minél több ibolyát, mely Erzsébet királyné kedvenc virága volt. Az önkéntesek átadták a szárított virágokat a múzeum munkatársainak, melyeket a tárlat kapcsán fognak majd felhasználni.

Sisi rajongott az ibolyákért: amikor például a gödöllői kastélyba látogatott, akkor a kertészek mindig kedvenc virágát ültették el a lakosztálya előtti előkertbe. A lakrészének több fala is ibolyakék, ibolyalila színekben pompázott. De nem csak nézni szerette a gyönyörű virágot: a tudósítások szerint kandírozott ibolyát és ibolya ízű fagylaltot is szívesen fogyasztott.

A Móra Ferenc Múzeumban várhatóan az idei Múzeumok Éjszakáján, június 26-án nyílik majd meg a nagyszabású Sisi-kiállítás. A tárlaton bemutatják életének ikonikus pillanatait, eseményeit és mindennapjait eredeti, Erzsébethez kötődő tárgyak segítségével.

A kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum és a Móra Ferenc Múzeum közös tárlata.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum