PIXELEK ÉS TÁNCMŰVÉSZET A KIÁLLÍTÓTÉRBEN

Május 11-től a Deák17 Galéria személyesen is várja az érdeklődőket, hiszen a kormány által elrendelt intézkedések értelmében biztonságosan, az aktuális járványügyi szabályok betartása mellett megnyithatja kapuit a látogatók számára. A múlt hónapban megnyílt Lépéslenyomatok, illetve Madárlátta napkollektor című kiállítások a galériatérben személyesen is megtekinthetők lesznek. A programok még az online térben kerülnek megrendezésre. A hónap elején egy online családi matinéval, a Világjáró Gyerekek programmal kedveskedik a Galéria a kicsiknek és szüleiknek, ezúttal Bulgáriával ismerkedhetnek meg a résztvevők. Május 24-én pedig lezárul a „New beginning. New vision. New city.” című pályázat, így érdemes kihasználni a fennmaradó időt a pályamunkák elkészítéséhez és a jelentkezéshez.

Kiállítások

Lépéslenyomatok

2021.04.15. – 2021.06.05.

A Lépéslenyomatok a századforduló időszakától napjainkig fotók, sajtótörténeti anyagok, interjúk és a számítástechnika eszközeinek segítségével kérdez rá a rögzítés problémáira. A kiállítás ízelítőt nyújt a nézőnek a rögzítés lehetőségeiből, amely által az egyes mozdulatok egy tánc folyamatából kiragadhatók és megörökíthetők. A tárlatot technikai változatosság jellemzi, így jegyzetek, újságcikkek, fotók, mozgóképek, installációk és szobrok is invitálják a látogatót az önálló felfedezésre. Kiállító kortárs művészek: ANTAL Malvina, DÖMÖLKY Dániel, MOLNÁR Levente, VIDA Szabolcs, ZÁSZLÓS Mariann

Együttműködő partner: Budapest Fotófesztivál

Madárlátta napkollektor

2021.04.25. – 2021.06.05.

A Deák17 Galéria idén is helyet ad az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett, az Oktatási Hivatal szervezésében megvalósult Vizuális Kultúra Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny legjobb pályaműveiből rendezett kiállításnak. 2021-ben a középiskolás alkotók a fenntarthatóság és a környezetvédelem kérdésére reagáltak alkotásaikkal.

Együttműködő partner: Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete

Pályázat

NEMZETKÖZI PÁLYÁZAT VIDEÓ KÉSZÍTÉSÉRE – FIATALOK RÉSZÉRE (14-21 ÉV)

Határidő: 2021. május 24.  24.00

A Világörökség Városok Szervezete (OWHC) 6. alkalommal hirdeti meg nemzetközi videópályázatát, idén „New beginning. New vision. New city.” – azaz: „Új kezdet. Új vízió. Új város.” címmel. A zsűri olyan, maximum 5 perces videók készítését várja, amelyek bemutatják, hogy mit jelent a diákok számára – a világörökség szempontjából – Budapest vagy a város, ahol élnek. További részletek és a jelentkezés feltételei, módja: https://www.deak17galeria.hu/palyazatok/nemzetkozi-palyazat-video-keszitesere-new-beginning-new-vision-new-city/ 

Programok

VILÁGJÁRÓ GYEREKEK

2021. 05. 08. 10.00

A Világjáró Gyerekek sorozat egy olyan családi program, ahol minden hónapban más és más nemzet kultúráját, meséit, játékait mutatja be a Deák17 Galéria a gyerekeknek és szüleiknek. Az érdeklődők ez alkalommal Bulgária kultúrájával ismerkedhetnek meg játékos formában. A résztvevők betekintést kaphatnak az ország történelmébe, földrajzi adottságaiba és a cirill abc titkos birodalmába. Megtanulhatják, hogy kik is a kukerok, sőt az online térben megrendezésre kerülő program keretein belül készíthetnek egy kukeri maszkot, egy sirályt és még egy 3 dimenziós képeslapot is a rilai kolostorról.

Facebook-esemény és további információk: https://fb.me/e/4Z45nGOM7

Látogatási szabályok

–  A Galériát olyan 18 évnél idősebb felnőtt személy látogathatja, aki védettségi igazolvánnyal rendelkezik. A felnőtt látogatóknak a belépéskor fel kell mutatniuk védettségi igazolványukat és személyi igazolványukat. Az igazolványon szereplő adatokat a Galéria megismerheti, de nem rögzíti.

– A Galériát olyan 18 évnél fiatalabb gyermek látogathatja, aki egy felnőtt korú, védettségi igazolvánnyal rendelkező személy kíséretében érkezik.

– A még védettséggel nem rendelkező munkatársak érdekében kötelező a szájat és orrot eltakaró maszkot viselni! – Hat év alatti gyermek számára nem kötelező a maszkviselés.

– A Galériában maximum 10 fő tartózkodhat egyszerre egy térben!

– 1,5 méter távolság tartása egymástól kötelező!

– Érkezéskor és távozáskor is kötelező a kézfertőtlenítés, ehhez biztosítunk a bejáratnál kézfertőtlenítőt!

– A jogszabályoknak megfelelően érkezéskor egy infravörös hőmérővel testhőmérsékletet mérünk!

– Tilos a Galériában betegen tartózkodni!

Cím: Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria – 1052 Deák Ferenc utca 17. I. emelet
Nyitvatartás: Kedd – péntek: 10.00 – 18.00 / Szombat: 09.00 – 13.00 / Vasárnap és hétfőn: zárva

Forrás: Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria

,