Budapest Táncszínház: Viszlát a levegőben!

A Budapest Táncszínház Viszlát a levegőben! című előadása 2020. november 7-én 19:00 órakor lesz újra látható a Nemzeti Táncszínházban (Budapest, 1024 Kis Rókus u. 16-20.), a Millenáris területén.

http://www.nemzetitancszinhaz.hu/musor/viszlat-a-levegoben/1114

A Budapest Táncszínház Viszlát a levegőben! című új előadásának létrehozásában Pablo Servigne L’Entraide című könyve adta az inspirációt. A természetben uralkodó törvény szerint az élőlények egymással versengenek a fennmaradásért, ám a szociológus szerint más szabály is fellelhető, mégpedig a kollaboráció. Számos példával mutatja be, hogy az élővilág extrém körülmények között összefogásra és nem versengésre van bekódolva. A Budapest Táncszínház kreációjában az összefogás, a kollaboráció jelenik meg, melyet a mai társadalmunkat átszövő versengő életszemlélet ellentéteként állít középpontba. Az összefogást, mellyel extrém körülmények között átléphetjük egónk által behatárolt korlátokat, leküzdhetjük félelmeinkből fakadó önzésünket. Utópikus gondolat a közösség érdekét az egyén fölé helyezni?

Az együttes extrém helyzeteken keresztül hívja fel a figyelmet az emberek egymásra utaltságára, az együttműködés katalizátor hatására, és a bizalomra, mely nélkül bénultan állunk a kihívások előtt.

Az egyén egyedül nem tud végrehajtani olyan dolgokat, amelyeket közösen sikerre tud vinni. Az emberiséget oly régóta foglalkoztató repülés lehetőségére egyedül nem vagyunk képesek, azonban ha mellettünk, jobban mondva, alattunk állnak társaink, akkor még a fizikai törvényeket leküzdve, a lebegésre is képesek vagyunk.

Viszlát a levegőben!

koreográfus: Sághy Alexandra
koreográfus asszisztens: Antoine Thirion
rendező: Földi Béla
zene: Gergely Attila; Beethoven
video mapping: Juhász Péter
premier: 2020.09.29. Nemzeti Táncszínház

Forrás: Budapest Táncszínház