Bemutatkozik a MOHA-Mozdulatművészek Háza

Mi a MOHA?

A MOHA egy mozaikszó, ami a Mozdulatművészek Háza elnevezést takarja.

A MOHA egy táncstúdió, ami kicsit más, mint a megszokott. Ahol minden színes, és minden zugban van valami felfedezni való. Budapest egyik rejtett kincse, ahol otthon érezheted magad.

A MOHA-ban számos különböző programon vehetsz részt, többek között tánctanfolyamok, kísérleti előadások, kiállítások várják az ide látogatókat. Érdekesség, hogy itt található Magyarország egyetlen tánctudományi tematikájú magángyűjteménye és -könyvtára, így tánctörténeti ritkaságokban is kutathatsz náluk. Ezen kívül független alkotók számára próbahelyszínként is működik a stúdió.

A MOHA, ahogyan neve is elárulja, a mozdulatművészet otthona. Eredeti formájában csak itt tanulható az 1912-ben alapított mozdulatművészet.

A MOHA egyben egy közösségi hely. Itt fantasztikus emberekkel találkozhatsz, csatlakozhatsz a MOHA Barátok köréhez, önkéntesként részt vehetsz a stúdiót működtető Orkesztika Alapítvány programjaiban, és hosszútávon akár a MOHA fellépő csoportjába, a Mozdulatkórusba is bekerülhetsz.

Mi is az a mozdulatművészet?

A mozdulatművészet az emberi test természetes mozdulatlehetőségeit használva fejleszti a testtudatot, gyakorlása közben megtapasztalhatod a mozdulatok testet és a lelket formáló hatását, és harmóniateremtő erejét.

„Száz éve a nyugati kultúra ebben találta meg mindazt, amit a kelet már tudott a mozdulatról. Egyszerre élet stílus-filozófia-út és gyakorlat. Általa először, vagy újra felfedezheted a tánc – és a létezés – örömét”

Milyen órák közül tudsz választani?

Balett kezdő és újrakezdő kurzus: hétfő 18-20 óráig

Mozdulatművészet: kedd 19-21 óráig

Művészi torna: csütörtök 18-20 óráig

Mozdulatkórus tréning: vasárnap 10-12 óráig

A tanfolyamok mindenki számára nyitottak, az órákon való részvételhez előképzettség nem szükséges.

Bővebb információ a workshopokról a facebookon vagy a MOHA honlapján megtalálható:

https://www.facebook.com/pg/orkesztika/events/?ref=page_internal

Forrás: Orkesztika Alapítvány – MOHA-Mozdulatművészek Háza