152 lépés Auschwitz felé

1939 szeptember 1-én, pontosan 81 évvel ezelőtt, ezen a napon tört ki a II. világháború. Nem sokkal később kezdődött a zsidók megbélyegzése, majd üldözése.

© Székely Péter

A 152 lépés Auschwitz felé című előadás felújított változata a Trip hajón lesz látható ősztől, és megpróbálja megérteni a megérthetetlent, – hogyan jöttek létre azok a bűnösök, akik irányításával megtörténhetett a történelem legmegbotránkoztatóbb tragédiája: a holokauszt -.  hogy ne felejtsünk, hogy a történelem ne ismételje önmagát, hogy mindig feltegyük a kérdést: az az út, amin mi járunk, helyes-e?

© Székely Péter

Megismerjük Rudolf Franz Ferdinand Hößt, az auschwitzi haláltábor parancsnokát, és keressük a választ, hogy válhat náci tömeggyilkos egy ötgyermekes családapából? Sérti-e az áldozatok emlékét, hogy egy ilyen ember életútját mutassák be másfél-két órán át?

© Székely Péter

„Nem törtem a fejemet azon, hogy helytelen-e a dolog. Szükségesnek látszott” – Rudolf Höss

Az előadás rendezője Nagy Márk, a monodráma alkotó-előadója pedig Karácsony Gergely, látványtervezője Virág Vivien. Havonta 1 alkalommal a Trip hajó különleges helyszínén lesz látható a darab, de a kisebb nézőtér miatt érdemes minél hamarabb beszerezni a jegyeket.

© Székely Péter

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/592538508321413/