

2020. február 22-én a szigetmonostori Rosinante Fogadóban elstartolt a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) idei első rendezvénye. Az évindító esemény immár hagyományosan a Rosinante Fogadóé Szigetmonostoron. A Rosinante családias hangulatú szálloda, gyerekbarát szolgáltatásaival, tréningek megtartására alkalmas termeivel és hamarosan megújuló szobáival a családosok kedvenc úticélja Szentendrétől pár kilométerre.



A SVÉT BÖLCSŐJE
A fogadó a Stílusos Vidéki Éttermiség bölcsőjének tekinthető: 2012 februárjában itt jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet, illetve éttermet. A jelenleg 16 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi egy nagy, illetve több kisebb rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.



FÓKUSZBAN A TÉLI ZÖLDSÉGEK
A Tavaszváró Mini Svétre pár nap alatt betelt a regisztráció. Az esemény a tavaszi napsütés és a téltemetés jegyében telt. A tematika ezúttal a téli zöldségek szerepeltetése volt az ételekben, annál is inkább, mert ilyenkor a tavaszi primőrök még nem elérhetőek, a téliek viszont igen, így ezek – a cékla, a sütőtök, a csicsóka, a lilakáposzta – kaptak még egy utolsó lehetőséget a tündöklésre.



Az eseményen résztvevő éttermek és fogásaik:
Rosinante Fogadó, Szigetmonostor
- Lilakáposzta-krémleves szigetmonostori kecskesajttal
- Friss harcsatepertő, zöldség gratin
- Aranygaluska
- Bivaly ricottával töltött tortelloni zöldségszószban és colonnatai szalonnával
- Bomboloni fánkok 10 féle lekvárral
Kistücsök Étterem,
Balatonszemes
- Gombapástétom tökmagolajos salátával
- Tokhal sült zellerrel, répákkal és tökmagolajos vajszósszal



- Vietnámi marhahúsleves
- Macok túrógombóc
- Gines paradicsomleves
- Malacpofa téli zöldséges tócsnival, céklával
- Krémes rizottó, fokhagymás-gyömbéres garnélával és/vagy rozmaringos sütőtökkel és kéksajttal
- Levendulás mille-feuille



Forrás: SVÉT