Minikoncertek öltöny és nyakkendő nélkül – A zene éjszakája – csak klasszikusan

2019. november 16-án harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten A zene éjszakáját. 18:00-24:00 óra között a főváros 8 frekventált szórakozóhelyén hallgathatnak komolyzenei koncerteket az érdeklődők, többek között a Budapesti Fesztiválzenekar zenészeitől vagy Fischer Annie ösztöndíjas muzsikusoktól. A belépés minden helyszínen ingyenes. 

Fotó: BFTK, Fotós: Halmai Gyöngyi

Budapest a kultúra terén kimagaslóan sokszínű nagyvárosnak számít, ahol a nagy múltra visszatekintő komolyzenei tradíciók egyre harmonikusabban élnek együtt a könnyebb, kortárs műfajokkal. Ennek a kettősségnek a jegyében rendezik meg harmadik alkalommal A zene éjszakája rendezvénysorozatot a főváros születésnapja alkalmából. Az eseményt a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezi Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával.

Fotó: BFTK, Fotós: Halmai Gyöngyi

A 146 éves főváros november 17-én ünnepli születésnapját, 1873-ban ezen a napon egyesült Pest, Buda és Óbuda. Ennek előestéjén, november 16-án 18:00-24:00 óra között nyolc olyan belvárosi helyszínen – kávéházakban, romkocsmákban és pubokban – élvezhetik a látogatók a változatos klasszikus zenei minikoncerteket, ahol máskor ilyen produkciókkal nem találkozhatnak. A harmadik éve megrendezett programsorozat célja, hogy könnyed helyszíneken, mégis klasszikus zenével ünnepelhessük együtt a főváros születésnapját.

Fotó: BFTK, Fotós: Halmai Gyöngyi

Közreműködő együttesek:

Budapesti Fesztiválzenekar, Óbudai Danubia Zenekar, Budafoki Dohnányi Zenekar, Budapesti Vonósok, Anima Musicae Kamarazenekar művészei és Fischer Annie ösztöndíjasok.

Időpont: 2019. november 16. (szombat) 18:00-24:00 óra között.

Helyszínek:

  • Akvárium Klub (1051 Budapest, Erzsébet tér 12.)
  • Csendes Vintage Bár (1053 Budapest, Ferenczy I. utca 5.)
  • Jelen Bisztró (1085 Budapest, Blaha Lujza tér 1–2.)
  • Lámpás (Spinoza pince) (1085 Budapest, Blaha Lujza tér 1–2.)
  • Lumen Kávézó (1085 Budapest, Horánszky utca 5.)
  • Magvető Café (1074 Budapest, Dohány utca 13.)
  • Mazel Tov (1072 Budapest, Akácfa utca 47.)
  • Szimpla Kert (1075 Budapest, Kazinczy utca 14.)

További információ: https://www.budapestinfo.hu/hu/a-zene-ejszakaja

A rendezvény Facebook eseménye: https://www.facebook.com/a.zene.ejszakaja/

Fotó: BFTK, Fotós: Halmai Gyöngyi

Forrás: BTFK