Tovább dübörög az Inversedance – kettős ősbemutatóval zárul az évad

Páratlan táncszínházi élményt garantálnak az Inversedance Társulat művészei a Zsidó Művészeti Napok záróeseményeként bemutatásra kerülő „Panta Rhei” esten, június 2-án a közelmúltban megnyílt Nemzeti Táncszínház nagytermében.

Panta Rhei © Csendes Krisztina

Fodor Zoltán művészeti vezető felkérésére két elismert alkotó érkezett az Inversedance Társulathoz. A koreográfusok komoly nemzetközi karriert tudhatnak maguk. 

Idan Sharabi korábban több olyan ikonikus együttesnek volt tagja, mint a Nederlands Dans Theater, vagy a Batsheva Dance Company; Juhász Péter pedig korábban a Les Ballets C de la B, jelenleg pedig az Emanuel Gat Dance táncművésze.

A Társulat számára készített új koreográfiáikban mindketten  fontos társadalmi témákkal foglalkoznak, létezésünk, mindennapi életünk kérdéseit boncolgatják a színpadon. 

A „Panta Rhei” kortárs táncszínházi est nézői rendkívül intim és egyedi élmény részesei lehetnek. Az alkotók izgalmas játékot ígérnek ösztöneinkkel, szokásainkkal, a szexualitás és az önazonosság kérdéseivel, egymáshoz és önmagunkhoz való kapcsolatunkkal. Kicsit talán mindannyiunk személyes története elevenedik majd meg a színpadon.
A „Panta Rhei” nem más, mint egy órányi felfedezés és kutatás két alkotói stílusban, ám mégis megannyi találkozási ponttal.

Panta Rhei © Csendes Krisztina

Juhász Péter „Taka” című koreográfiája alapgondolatát Seneca örökérvényű kérdései adják, az emberi viselkedést kutatja az idő és a pillanat értékének relációjában. 

Idan Sharabi „Habit” című darabjának női alakjai lehántják rétegeiket: nemük, identitásuk, szokásaik körforgását, új értelmezéseket keresve hovatartozásukban, viselkedésükben, szexualitásukban. 

Ezen a rendhagyó estén tartsanak az Inversedance Társulattal, vegyenek részt egy izgalmas belső utazáson!

A bemutató partnerei, támogatói: NKA, Előadó- és Alkotóművészetért Alapítvány, Izrael Állam Nagykövetsége Magyarországon, Zsidó Művészeti Napok.

Forrás: Inversedance I Fodor Zoltán Társulat