Brit remekművek és egy hegedűverseny ritkaság világhírű szólistával

2019. május 20-án, hétfőn 19:00 órakor Alexander Sitkovetsky hegedűművésszel ad közös koncertet az Anima Musicae Kamarazenekar. Fékezhetetlen zenei energiák szabadulnak fel, amikor olyan szólisták érkeznek egy kamarazenekar élére, akik meghatványozzák az együttes erejét: ezt tapasztalhatjuk meg ezen a különleges esten a Budapest Music Centerben.

A műsorban olyan változatos, régi és újabb klasszikusok hangzanak fel, mint Georg Friedrich Händel Concerto Grossója vagy Andrzej Panufnik Hegedűversenye. A szünet után Gustav Holst Szent Pál szvit op. 29, no. 2 című szerzeményét, majd pedig egy Benjamin Britten-darabot, a Variációk egy Frank Bridge-témára, op. 10 címűt hallgathatja meg a zeneszerető közönség.

Alexander Sitovetsky – Fotó forrása: Anima Musicae Kamarazenekar

Alexander Sitkovetsky a világ zenei élvonalába tartozó vonós művész. A brit hegedűművész Moszkvában született, nagy hírű zenei családba. Első zenekari szólóestjét nyolc évesen adta, és ugyanebben az évben bekerült a londoni Yehudi Menuhin Iskolába. A legendás hegedűművésszel több alkalommal is fellépett közösen Bach-kettősverseny és Bartók-hegedűduók előadásában, valamint Mendelssohn hegedűversenyét játszotta Menuhin vezényletében. A világ vezető zenekarainak – többek között a londoni Royal Philharmonicnak, a London Mozart Playersnek, a berlini Konzerthaus Orchestrának, a Moszkvai Kamarazenekarnak, a BBC Concert Orchestrának – állandó vendége. Elkötelezett kamarazenészként a Sitkovetsky Piano Trio alapítója, amellyel többek között a londoni Wigmore Hallban, az amszterdami Concertgebouwban és a new yorki Carnegie Hallban is felléptek már. 2011 óta a Julia Fischer által alapított vonósnégyes tagja. A Nemzeti Ifjúsági Zenekar 2018–2020 címet birtokló Anima Musicae Kamarazenekar vendégeként első ízben lép fel.

Időpont: 2019. május 20.
Helyszín: Budapest Music Center (1093 Budapest, Mátyás utca 8.)