Király Levente: Piedone nyomában című dokumentumfilmjének római bemutatója

2019. május 9-én csütörtökön 19.00 órakor kerül bemutatásra a Római Magyar Akadémián (Falconieri palota – Via Giulia, 1) Király Levente Piedone nyomában című portréfilmje (2018, Magyarország, ’65)).

A több mint négy éven át, négy országban és negyven közreműködővel forgatott, átfogó portréfilm, amellett, hogy egy legendás színész életművét tárja a nézők elé, egy kivételes személyiség eddig kevéssé ismert arcát is bemutatja. Egykori sportolótársai, színész kollégái, barátai és családtagjai mesélnek a világ legnagyobb pofonosztójáról, akiről az is kiderül, hogy mennyire szeretett bennünket, magyarokat. Az alkotás az életrajz bemutatása mellett egy tisztelettel és szeretettel teli főhajtás is egy legenda előtt, akinek önálló és elmaradhatatlan társával, Terence Hill-lel közös, kultikussá vált filmjein immár három generáció nőtt fel.

Főszereplők: Bud Spencer, Terence Hill, Riccardo Pizzuti, Sal Borgese, Guido és Maurizio de Angelis, Marisa Laurito, Maria Amato, Cristiana, Diamante és Giuseppe Pedersoli, Kárpáti György, Ujréti László.

A vetítést követően a római közönségnek lehetősége lesz beszélgetni a film rendezőjével, Király Leventével. A római premieren jelen lesz továbbá Bud Spencer (eredeti nevén Carlo Pedersoli) nápolyi családja is.

Forrás: Római Magyar Akadémia