Esznek-e a halottak epertortát? címmel tart bemutatót a Kolibri Színház

Rosemarie Eichinger osztrák szerző azonos című regényét Szívós Károly alkalmazta színpadra, aki egyben a darab rendezője is. A főszerepben Grisnik Petra látható.

© Novák Emil

„Emma vagyok. Az apám sírásó, így sok időt töltök a temetőben. Még könyvet is vezetek a holtakról. Beszélgetek is velük. ’Boldog-e ön most, hogy megboldogult? Tényleg van szaga alulról az ibolyának?’” De Emma élőkkel is beszélget a temetőben, s eközben barátot is talál” – olvashatjuk az előadás ismertetőjében.

„A történet komoly dolgokról szól, mint a halál, a csonka család vagy egy szeretett személy elvesztése, de az előadás – ahogy a könyv is – megpróbálja nem a tragikus oldalát bemutatni ezeknek a dolgoknak, hanem előrenézve azt keresni, hogy milyen új élményeket, új emberi kapcsolatokat hozhat egy-egy ilyen élethelyzet” – mondta a rendező.

© Novák Emil

Grisnik Petra mv. mellett az előadás további szereplői Mészáros Tamás, Fehér Dániel, Megyes Melinda, Török Ági és Szívós Károly. A dramaturg Horváth Péter, a báb- és jelmeztervező Orosz Klaudia.  

Az Esznek-e a halottak epertortát? bemutatóját január 12-én 15 órakor tartják a Kolibri Fészekben.

Forrás: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház
,