Születésnapi hétvége a Budapest Jazz Clubban, 2019. 01. 11-12., 19.00

Az év második hétvégéjén születésnapját ünneplő Budapest Jazz Club a pénteki sorozat házigazdáival, a Harmónia Jazzműhellyel együtt ünnepel. Mint mindig, úgy most is ingyenes belépéssel és a már megszokott, de megunhatatlan jazz klub-hangulattal várják a vendégeket. A vibráló légkörről energikus zenei produkciók gondoskodnak.

A Harmónia Jazzműhely 10. születésnapján pénteken 19.00 órától a Bencze Alma Project 4, a tengerentúlon is nagy elismertségnek örvendő roma hagyományokat jazz zenével elegyítő East Gipsy Band, majd a hajnalig tartó jam session előtt harmadikként, a bájos és energikus Vörös Janka zenekara várja a közönséget.

A BJC 11. születésnapját a hagyományt követve szombaton a sort idén is egy fiatal formáció indítja. A Nagy Emma Quintet tagjai a Bartók Konzit képviselik, akik külön-külön is, ám együtt még inkább a jövő nagy reménységei. Repertoárjukat főként újragondolt standardek alkotják, de néhány saját szerzeményt is megszólaltatnak. Az est másik két zenekarát a jazz rajongóknak, különösen a klub törzsközönségének nem kell bemutatni, hiszen rendszeres fellépők a BJC-ben. A mindig teltházas Sárik Péter Trio a közönség kedvenc slágereit szólaltatja meg, míg a számos formációban bőgőn hallható Egri János ebben a felállásban basszusgitárt ragad, hogy igazi buli hangulatot teremtsen groove-os, funk-os lüktetésű örökzöldekkel és saját dalokkal. Az első naphoz hasonlóan szombaton is a zenészek spontán formációiból alakuló örömzene fogadja a hajnalban érkezőket.

További részletek: www.bjc.hu

A belépés ingyenes!

Forrás: BJC