Virágzástól virágzásig – Papageorgiu Andrea festőművész kiállítása

Papageorgiu Andrea festőművész számára a szín a legfontosabb kifejezőerő, a színek egymáshoz való viszonya, a köztük keletkező feszültségek és harmóniák érdeklik alkotás közben. A korábbi intenzív hatású képek helyett mostanában egyre aprólékosabban fest, művészete az eksztázis felől a hétköznapi csodák felé megy el.

Papageorgiu Andrea: Hajnal előtt a legnagyobb a sötétség – Fotó forrása: Hegyvidék Galéria

„A mindennapokból kiragadó képi világot keresve indultam el festői pályámon. Most a hétköznapok csodáit keresem. A Hegyvidék Galériában látható kiállítás ezt az utat mutatja be, a tomboló intenzitástól a teljes lecsendesedésig.

Az életem erőteljes korlátozottsága egy csendes belső út felé vezetett. A legfontosabb szempont a teljes önazonosság megtalálása az ösztönösen feltörő színek és a finoman átírt formák képi világában. Mintha a testemnek egy szövete válna láthatóvá egy virágzó fa kusza ágainak szövevényében. Ma már megragad és elbűvöl a valóság apró részleteinek megfigyelése, a kopott lépcsőházakba rejtett történetek, az ezerszer látott tájak és arcok újrafelfedezése, titkaik kibontása. Teljes ellentétben áll ez korábbi képeim kompozíciót szétfeszítő dinamizmusával. Akkor a magával ragadó élményt kerestem, ma már a dolgok csendjét. Merre haladok tovább? Még nem tudom. Egyszerre csak egy lépést látok előre.” (Papageorgiu Andrea)

Kiállításmegnyitó: március 27. 18:00

A kiállítást megnyitja: Feledy Balázs művészeti szakíró

Közreműködik: Sarantis Mantzourakis buzuki művész

Kísérő programok:

Családi alkotósarok: 2018. április 7. 10:00
Finisszázs | Beszélgetés Papageorgiu Andreával: 2018. április 12. 18:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

A programokon való részvétel ingyenes.

A tárlat március 27-től április 12-ig látogatható.

Hegyvidék Galéria
1126 Budapest, Királyhágó tér 10.
+36 1 225-7160
info@hegyvidekgaleria.hu
facebook.com/hegyvidekgaleria

Nyitva tartás
k-p 10:00–18:00
szo 10:00–14:00

Forrás: Hegyvidék Galéria