Átadják az idei Tömörkény-díjat és a bronzkori arany lábvért megtalálójának jutalmát

Díjátadókkal búcsúzik az idei évtől a szegedi Móra Ferenc Múzeum. December 19-én, kedden 16 órakor adják át az idei Tömörkény-díjat, valamint szintén ekkor nyújtja át dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár a nyáron előkerült bronzkori arany lábvért megtalálói jutalmát a múzeum dísztermében.

Arany lábvért – Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

Kettős díjátadóra készül a Móra Ferenc Múzeum Szegeden. December 19-én, kedden 16 órakor adják át a legendás Tömörkény-díjat, mellyel 1994 óta minden évben a múzeum egyik munkatársát jutalmazzák kiemelkedő szakmai tevékenységéért.

A Tömörkény-díj mellett egy különleges elismerés átadására is sor kerül az eseményen. Idén nyáron Szeged határában, gombászás közben talált rá egy állampolgár annak a bronzkori arany lábvértnek a darabjaira, melyeket aztán átadott az illetékes szakembereknek. A lábvért így bekerülhetett a Móra Ferenc Múzeum gyűjteményébe, ahol megkezdték a tárgy restaurálását a munkatársak. A megtalálót most jutalomban részesítik: dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár (Társadalmi és Örökségvédelmi Ügyekért, valamint Kiemelt Kulturális Beruházásokért Felelős Helyettes Államtitkárság) adja át az elismerést a megtalálónak a keddi ünnepélyes esemény keretében.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum