Ernyey Béla: Zoknihossz című könyvének bemutatója

Ernyey Béla Zoknihossz című könyvének bemutatója 2017. november 7-én, kedden, 17.30-kor az Örkény István Könyvesboltban (1137 Budapest, Szent István krt. 26.).

A szerzővel László Ágnes beszélget.

Rendes polgári foglalkozás hiányában színész lettem – mondja magáról nem kevés malíciával a Zoknihossz szerzője, aki polihisztorként sohasem elégedett meg színházi és filmes sikereivel, hanem évtizedek óta folyamatosan ír, gyönyörű házakat épít és szenvedélyesen főz. Princ, a katona-ként lett ismert a magyar tévénézők előtt, és Hölgyválasz című műsorában évekig faggatott híres hölgyeket a férfi-nő lét kérdéseiről. Életrajzi könyve százötvenezer magyar könyvespolcon kapott helyet, és legendásan stílusos életvitele, hölgyimádata okán sok magyar férfi példaképévé vált.

Egyáltalán, mit jelent a stílus, a jó modor, hol tanulható meg és hogyan kell alkalmazni az életben? Felgyorsult világunkban van-e még egyáltalán szükség a régi értelemben vett lovagiasságra, egy hölgy tenyéren hordására? Ezekre, és az ízlést, divatot, ármányt és szerelmet érintő ezer más kérdésre próbálok választ adni ebben a könyvben – amely bár klasszikus férfiolvasmány, mégis nőkről és a nőknek is szól… (Ernyey Béla)

Vallja, hogy a tradíció fontosságát, a változtatás szükségének felismerését és a stílust odafigyeléssel, alázattal és egy kis segítséggel bárki elsajátíthatja.

Ernyey Béla ezen a buktatókkal teli terepen nyújt most segítő kezet az útkeresőknek…

A bemutató után a szerző dedikálja a könyvét, amely a helyszínen 20 százalék kedvezménnyel vásárolható meg.

Mindenkit szeretettel várnak!

Ernyey Béla: ZOKNIHOSSZ
Könyvajánló

„Higgy önmagadban és megváltozol, higgy a saját csodádban, és mások is hinni fognak neked!” – évtizedek óta ez az én alapmottóm, és ilyen egyszerű a változtatás formulája is – feltéve, hogy van Önökben igény a jobbításra. A legfontosabb, hogy nézzék a világot a többiek szemével is, fordítsák meg a félelmet, és nyerjenek belőle parancsot a változáshoz, erőt a megoldáshoz. „Nem fogod megoldani, nem tudsz olyanná válni, nem vagy rá képes” – üzenjük gyakran problémaközpontunknak, ahelyett, hogy egy nagy levegőt véve kilépnénk a félelemzónánkból és megpróbálnánk győztesként látni és kezelni a pillanatot és vele az egész életet.

A Zoknihossz nem egy minden bajt orvosló csodakönyv.

Még csak nem is azok olvasmánya, akik mindig a csodára várnak, anélkül, hogy tenni kellene érte valamit. Nem trendkövető és az üres sznobizmust sem támogatja. Nem objektív igazságokat prédikál, hanem nagyon is szubjektív véleményt fogalmaz meg az élet általam fontosnak tartott dolgairól. Irányt mutat, anélkül, hogy az egyetlen lehetséges irányt prédikálná.

A Zoknihossz olyan, mint én. Nem hibátlan, hanem útkereső.

Ezt a könyvet a gondolkodó, kíváncsi urak kézikönyvének szántam – azzal a nem titkolt vággyal, hogy sok hölgy is olvasni fogja, hiszen jó pár fejezet nekik és róluk is szól. Összességében tehát azoknak való, akik a világgal és a magánéletükkel kapcsolatban is tele vannak bizonytalansággal és megválaszolatlan kérdésekkel.

Ezért azzal, aki a kezébe veszi ezt az írást, már a kezdetekkor szeretnék egy megállapodást kötni: tegye félre az előítéleteit, ha vannak és fogadja el a segítő kezet. Cserébe ígérem, hogy nem jár rosszul a stílusról, divatról, emberi kapcsolatokról, pénzről, nőkről, ármányról és szerelemről – más szóval az életről szóló közös utazásunk során. A többi – az öltözködés apró trükkjei, hűség-féltékenység, a párkapcsolatok legfontosabb szabályai – és rengeteg egyéb, tabu nélkül kezelt téma már csak hab az érzékeny olvasó tortáján. Feltéve persze, hogy nem csak szaftos sztorik vagy bulváros leleplezések miatt vette kezébe ezt a könyvet, hanem mert valódi igénye van arra, hogy maga is stílusosan éljen. Elfogadó, szerethető és – ahogy nagyapám mondaná – a pokolban is úr legyen. (Ernyey Béla)

Forrás: Kossuth Kiadó