Új ottalvós programtematika a pizsamaparti sorozatban

„Mozi és tudomány” interaktív kiállításhoz kapcsolódóan szeptember 29-től pizsamaparti keretében lehet éjszakázni a Korda Filmparkban a stúdió és a Da Vinci Learning TV-csatorna szervezésében.

A Da Vinci Learning a szórakoztató és egyedi tanulást különleges helyszíneken megrendezett pizsamapartikon hozza el a gyerekek számára.  Ez egy olyan egyedülálló program, ahol a 7-12 éves gyermekek élményeken keresztül, szórakoztató módon ismerkednek meg a kapcsolódó érdekes tematikákkal.

Az etyeki Korda Stúdióban egy éve futó filmes pizsamaparti szeptember 29-én a látogatóközpont megújult kiállításához kapcsolódóan új tematikával jelentkezik Tesla és az időutazás a filmstúdióban címmel. A résztvevő gyermekek találkozhatnak a híres feltalálóval, Teslával. Ő találta fel az elektromos autót? Vajon tényleg fogott jelet az űrből? Az este folyamán kiderül. A Da Vinci Learning élményóra után – interaktív foglalkozás keretében – a résztvevők kipróbálhatják mire képes emlékezetük, s megtudhatják, lehetséges-e az időutazás. Az éjszakai zseblámpás stúdiótúra során ehhez kapcsolódóan középkori filmes időutazás várja a bátor jelentkezőket.

Inspiráció, élménytanulás, kalandok, felfedezések, új információk a híres feltaláló és a filmek világából minden hónapban a Korda Stúdióban.

https://www.facebook.com/pg/DaVinciLearningMagyarorszag/events

További tematikák és események:

Éjszaka a várban pizsamaparti a sárospataki Rákóczi Várban – október 7.

A Rákóczi Várban felejthetetlen éjszakai kalandok és történelmi hétpróba várja a felfedezőket. Megtudhatják, hová vezetnek a vár kémlelőfolyosói, kinyílik-e a koporsófedél, valamint üzeneteket fejthetnek a 16-17. századból és megkereshetik a Vörös-torony kincsét. Az egyedülálló éjszakai élmények mellett a Da Vinci Learning élményóra természetesen itt sem maradhat el.

Rejtélyfejtő-régész pizsamaparti a Nemzeti Múzeumban – tematikai munkacím – október 20.

A Magyar Nemzeti Múzeum októbertől szintén megújult tartalommal jelentkezik! A régészkedéssel töltött különleges éjszaka folyamán a gyerekek megismerik, mit rejtegetett a magyar föld az őskőkortól a honfoglalásig. A múzeum kőtárának éjszakai kalandos felfedezése is része a pizsamaparti programnak. Az éjszakai kalandok végeztével a pizsamás felfedezők a múzeum egyik legszebb termében, a Kupolateremben töltik az éjszakát.

Csillagtitkok pizsamaparti a pécsi Planetáriumban – október 28.

A résztvevők látványos planetáriumi bemutatón vehetnek részt, derült idő esetén távcsővel az igazi éjszakai égbolt is megfigyelhető lesz. Az éjszaka során egyszerű csillagászati eszközöket is készíthetnek, kísérleteznek, és izgalmas zseblámpás felfedező túrán kaphatnak magyarázatot az univerzum titkaira. Az exkluzív éjszakai programban a Da Vinci Learning csatorna díjnyertes oktató műsorainak segítségével is bővítik csillagászati ismereteiket.

Őslénykutató pizsamaparti a Természettudományi Múzeumban – november 10.

A résztvevők újdonsült őslénykutatóként éjszakai műszakban ősmaradványokat kutatnak, leltároznak, dinolábnyomokat vizsgálnak, de az őscápát, mamutot és gyapjas orrszarvút is megismerik. Az éjszakai programban a Da Vinci Learning interaktív élményóra keretében a dinoszauruszok világáról tanulnak. Megelevenedő őslények, éjszaka a múzeumban!

Forrás: Da Vinci Learning