Pink Floyd dallamok Pompejiből – David Gilmour koncertfilmje a mozikban

A világpremierrel egy időben, szeptember 14-től látható a hazai mozikban David Gilmour, a Pink Floyd gitáros-énekesének tavaly júliusi pompeji koncertjén rögzített kétórás mozifilm, amelyben olyan klasszikusok csendülnek fel, mint a Wish You Where Here, a Shine On Your Crazy Diamond, a Breathe vagy a Comfortably Numb.

45 évvel a legendás Pink Floyd Live at Pompeii koncertfilm felvételei után, 2016. júliusában David Gilmour visszatért a római kori amfiteátrumba és a „Rattle That Lock” szólóalbumját népszerűsítő turné keretében 2600 szerencsés rajongó előtt adott két egymást követő estén koncertet. Gilmour megőrizte a monumentális Pink Floyd koncertek audio-vizuális performansz jellegét, a koncert során a lézerek és a pirotechnikai trükkök mellett egy hatalmas köríves vászonra kivetítve külön erre az előadásra készített animációkból álló videomix színesítette a válogatott dalokból álló koncertet.

A kitűnő zenészekből álló „all-star” banda David Gilmour szinte teljes életművét életre keltette a színpadon, köztük olyan Pink Floyd klasszikusokat is, mint a Wish You Where Here, a Shine On Your Crazy Diamond, a Comfortably Numb, vagy a One of These Days – ez utóbbi az egyetlen, amely Adrian Maben 1971-es koncertfilmjében is szerepelt. Mindkét estén különleges előadásmódban élvezhette a közönség a The Great Gig In The Sky című szerzeményt is a The Dark Side Of The Moon albumról, amely nagyon ritkán szerepel Gilmour szólókoncertjein. A koncert a klasszikus Pink Floyd dalok mellett David Gilmour szólóalbumai, a Rattle That Lock és az On An Island legsikeresebb szerzeményeit is felvonultatta.

A dupla koncertről mozifilm készült Gavin Elder rendezésében, amely 2017. szeptemberében világszerte több mint 2000 filmszínházban debütál, többségében csak egy-egy estén. Magyarországon szeptember 14-től látható a film, a filmklasszikusok újra-bemutatására és színpadi produkciók moziközvetítéseire specializált Pannonia Entertainment forgalmazásában. Budapesten a Corvin Moziban (szept. 14., 15.), az Uránia Nemzeti Filmszínházban (szept., 15., 19.), a Csepeli Kultik Moziban (szept. 15.) és a Pólus Moziban (okt. 13., 20.) vetítik, emellett országszerte számos további helyszínen, többek között Sopronban (szept. 14.), Szegeden (szept. 15.), Kecskeméten (szept. 15.), Pécsett (szept. 15.), Egerben (szept. 15., 16.), Kaposváron (szept. 16.), Deberecenben (szept. 19., 27.) Szombathelyen (szept. 20.) és Tapolcán (szept. 25.) is bemutatják.

A vetítési helyszínek részletes listája a https://facebook.com/PannoniaEntertainment oldalon olvasható.

Forrás: Pannonia Entertainment