Francia utcabál/Bal populaire, 2017. 07. 15.

A Budapesti Francia Intézet július 15-én, szombaton ismét utcabált rendez a július 14-i francia nemzeti ünnep alkalmából. Az ingyenes programot Szeder, a fiatal énekes-gitáros-dalszerző koncertje nyitja meg, amelyen francia nyelvű sanzonok is felcsendülnek. A Reggeli dallal ismertté vált előadó sajátos humorával, szókimondó, őszinte szövegeivel lopta be magát a rajongók szívébe. Zenekara 2016-ra nyerte el mai formáját, és alakította ki saját hangzásvilágát. Szeder franciás koncertjét a Strasbourgban verbuválódott Les Garçons Trottoirs előadása követi, akik szintén új albummal érkeznek a Francia Intézet elé. A Paul d’Amour (gitár, ének), Jean-René Mourot (tangóharmonika, trombita, zongora, ének), Marc-Antoine Schmitt (bőgő, basszusgitár, ének) és Fred Villard (dob, ütőhangszerek, ének) alkotta négyes legújabb albumát a zenei stílusok sokfélesége jellemzi, miközben az egyszerre vicces és érzelmes alaphangvétel változatlan maradt. A romantikus balladákat, szvinget, rockosabb számokat játszó banda bulijai során is érdemes a dalok szövegére figyelni.

Az estet idén TMX, a méltán híres Kollektíva zenei sorozat és a Sticky Beats diszkómárka sztárja zárja francia fűszerezésű elektronikával.

A Budapesti Francia Intézet Fő utcai épülete 25 éves fennállásának alkalmából a szervezők különleges dekorációval készülnek.

Mindenkit szeretettel várunk!

További információ a Francia utcabálról:
https://www.facebook.com/events/451188931922256
http://franciaintezet.hu/hu/cikkek/programok/zene-szinhaz-tanc/utcabal.html

Forrás: Budapesti Francia Intézet