Jótékonysági árverés a Magyar Képzőművészeti Egyetemen a Múzeumok Éjszakáján

A Múzeumok Éjszakája keretében jótékonysági aukciót rendez az Igazgyöngy Alapítvány javára a Magyar Képzőművészeti Egyetem június 24-én, szombaton, 20 órakor.

Fotó forrása: MKE

Az esemény fővédnöke: Gálffi László Kossuth és Jászai Mari-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja

Az esemény védnöke: prof. Csanádi Judit, az MKE rektora

Az árverésen az MKE hallgatóinak és művésztanárainak – Eperjesi Ágnes, Filp Csaba, Horváth Dániel, Kicsiny Balázs, Kósa János, Kőnig Frigyes, Radák Eszter, Sugár János, Szemerey-Kiss Balázs – munkái kerülnek kalapács alá.

Az Igazgyöngy Alapítvány 1999 óta foglakozik a mélyszegénységben élő gyerekek művészeti alapú integrációjával Kelet-Magyarországon, a 33 leghátrányosabb helyzetűek között számon tartott berettyóújfalui kistérségben. Az Alapítvány fenntartója egy művészeti iskolának, mely a tehetséggondozás mellett sajátos, művészeti alapú személyiségfejlesztésével sikeres integrációs modellt valósít meg, különös tekintettel a hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekre.

Az árverést Schneller János művészettörténész, a Resident Art Budapest galériavezetője, a Pintér Galéria és Aukciósház kurátora vezeti.

Az ONLINE KATALÓGUS elérhető az MKE honlapján: www.mke.hu/node/37305

Az aukción Múzeumok Éjszakája karszalaggal lehet részt venni.

Az árverésen licitálni kizárólag – név, lakcím és telefonszáma vagy e-mail cím szerint regisztrált – licitáló tárcsával lehet. A regisztráció díja 1.000 Ft.

Helyszín: Magyar Képzőművészeti Egyetem, Aula – 1062 Budapest, Andrássy út 69-71.

Forrás: MKE