Budapest Táncszínház vendégszereplése Réunion szigetén

Balance / Doze / Bolero (3 előadásból álló est)

2017. június 23-án este 8-kor Théatre Gramoun Lélé, Saint Benoit-ban
2017. június 24-én este 8-kor Théatre Champ Fleuri, Saint Denis-ben

Doze

Doze © Karancsy Ágnes, forrás: Budapest Táncszínház

Doze-nak 2016. márciusában a MÜPA-ban volt a bemutatója, a koreográfiát a holland NDT (Nederlands Dans Theatre) koreográfusa, Jiri Pokorny készítette a társulat számára. A Doze-ban Jiri olyan világot mutat be, amely az álom határát feszegeti. Álmaink ködös történetei, és vágyaink a mindennapok éberségében egy állandóan egyensúlyozó világot teremtenek e két különböző létállapot között.

http://www.budapestdancetheatre.hu/portfolio-item/dozis/

Balance

Balance – Fotó forrása: Budapest Táncszínház

Az egyensúly és egyensúlyvesztés, a jó és a rossz erők, Jin és Jang ősi ellentétpárjai körül kering az előadásunk. Arányokat vizsgál, energiákat tapogat le – energiákat, amelyek egyszerre építőek és rombolóak is. …. A tánc pedig nem más, mint ritmus és harmónia, vagyis a balance-ra való állandó törekvés – melynek létét és szépségét éppen az off-balance léte igazolja. Ha azonban az off-balance állapotot a rosszal azonosítjuk és ebből következően az egyensúlyi állapotot jónak nevezzük, öncsalás áldozatai leszünk és a statikus semmibe veszik a létünk… Koreográfus: Sághy Alexandra, Művészeti Igazgató: Földi Béla

http://www.budapestdancetheatre.hu/portfolio-item/balance/

Bolero

Bolero – Fotó forrása: Budapest Táncszínház


A világzene egyik klasszikusára, Ravel örök-érvényű zeneművére, a Raza Hammadi által készített koreográfiában a zene és a tánc végkimerülésig fokozódó katarzissá lényegül.

http://www.budapestdancetheatre.hu/portfolio-item/bolero/

Az előadások az NKA es Réunion szigetének támogatásával valósulnak meg.

Forrás: Budapest Táncszínház