Egyéni életutak és a reformáció – Mező Misivel indul a “Reformáció arcai” kerekasztalbeszélgetés-sorozat

A reformáció 500 éves jubileumának alkalmából a Reformáció Emlékbizottság egy négy részes kisfilm- és kerekasztalbeszélgetés-sorozatot indít, melynek első alkalmán, május 29-én Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere mesél a mindennapokban megélt protestáns meggyőződés erejéről.

Mező Misi – Fotó forrása: Mitte Communications

“A reformáció arcai” programsorozat célja, hogy bemutassa, miként válik a reformáció és a protestáns meggyőződés az élet egy-egy területén tevékenykedő ismert személy életútjának részévé. Az első gondolatébresztő beszélgetés alkalmával Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere osztja meg gondolatait a protestáns értékekről, a reformációról és a hitről – mind szakmai, mind magánéleti vonatkozásban.

A beszélgetés-sorozatot rövid, inspiratív kisfilmek kísérik, melyekben a szereplők egy átlagos napjukat bemutatva mesélik el, hogy hogyan járja át életüket személyes hitbéli meggyőződésük.

“Szeretnénk a fiatalokkal egy-egy általunk sokra tartott és széles körben ismert személy életútján keresztül jobban megismertetni a reformáció értékeit és a mögöttük húzódó sokfajta személyes meggyőződést – az inspiráló, hangulatos kisfilmek és a személyes beszélgetések erre kiváló keretet biztosítanak” – árulja el Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa.

Mit jelent protestáns hívőnek és a hazai zenei élet egy kimagasló alakjának lenni egyszerre? Mező Misi zenész, a Magna Cum Laude frontemberének életútja erre mutat jó példát. Talán kevesen tudják, hogy Misi zenei karrierje és családapai teendői mellett arra is szakít időt, hogy aktív szerepet vállaljon a baptista közösségben, ráadásul utolsó évét végzi a Teológiai Főiskolán, ahol jelenleg is a vizsgáira készül.

Az első kerekasztal-beszélgetésre 2017. május 29-én kerül sor 19 órai kezdettel a Premier Kultcaféban. Ezen az estén Mező Misivel Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa fog beszélgetni, a moderátor pedig a Reformáció 500 egyik nagykövete, Gundel Takács Gábor lesz.

Az eseményről bővebb információkat a www.reformacio2017.hu oldalon, illetve a Refomáció 2017 Facebook oldalán olvashat.

A „Reformáció arcai“ kerekasztal beszélgetés hivatalos eseménye: www.facebook.com/events/295403544235069/

Forrás: Mitte Communications