TRA PASSATI / MÚLTAK KÖZÖTT – Római Magyar Akadémia

Római Magyar Akadémia (Falconieri Palota – Via Giulia, 1)
2017. május 9-14.

2017. május 9-14. között kerül megrendezésre a Római Magyar Akadémián (Falconieri Palota – Via Giulia, 1) a TRA PASSATI (Múltak között) című rendezvénysorozat.

Fotó forrása: Római Magyar Akadémia

A kezdeményezés 2017. május 9-én, kedden  18.00 órakor veszi kezdetét a Mani Manó Ház Face about /Hátra arc című kiállításának megnyitójával. A Római Magyar Akadémia Galériájában megrendezésre kerülő tárlaton, az érdeklődők megtekinthetik Hermann Ildikó fényképész Nemes Jeles László Saul fia című, Oscar-díjas filmjének szereplőiről készített portréit. A kiválasztott harmincegy portré alkotta kiállítást három olyan archív felvétel egészíti ki, amelyeknek a negatívjait az Auschwitz-Birkenau Állami Múzeumban őrzik. A terem falán azokból a szövegekből olvashatók részletek, amelyeket auschwitzi foglyok és sonderkommandósok írtak és rejtettek el. A kiállítás 2017. május 14-ig  tekinthető meg.

A vernisszázst követően 19.30 órakor a Római Magyar Akadémia Liszt termében kerül levetítésre Nemes Jeles László Saul fia című filmje. A vetítést megelőzően, 19.00 órakor az érdeklődők részt vehetnek egy beszélgetésen a film alkotóival, többek között Erdély Mátyás operatőrrel illetve Rajna Gábor és Sípos Gábor producerekkel.

Forrás: Római Magyar Akadémia
,