Nézd meg ingyen az interneten Fabricius Gábor díjnyertes rövidfilmjét!

Fabricius Gábor rövidfilmjét, a Dialógust különdíjjal tüntette ki a Nemzetközi Filmklubszövetség (FICC – Fédération Internationale des Ciné-Clubs) zsűrije a pozsonyi Febiofesten március 10-én. Ebből az alkalomból most legálisan, ingyen elérhetővé vált a kisfilm az interneten, amely itt tekinthető meg: https://vimeo.com/othersidestories

A 2016-ban készült, hétperces hosszúságú Dialógust az alkotók 35mm-es filmre rögzítették a Szerb határon és Szerbiában a tavalyi menekülthullám időszakában. A film ötvözi a dokumentumfilm és a fikciós film elemeit, tényleges menekültekkel, valódi helyszíneken, valódi szituációkban bemutatva az Európába igyekvőket, de teret engedve a fikciós elemeknek is. A rövidfilm fókuszában a menekült kérdés és a Páneurópai piknik során megindult kelet-német határáttörés kapcsolata áll. A történetben afrikai feketék és kelet-német menekültek találkoznak a szögesdrótok előtt és közösen törnek be Európába.

A film főszereplője Kurta Niké színművész, valamint a menekültek mellett amatőrök, a Magyarországon élő és tanuló Michael Franke, Franklin Buam, Israel Ebaji és Viliet Njomoh szerepeltek a Dialógusban. A film operatőre Erdély Mátyás (Saul fia, Miss Bala, Delta, Macerás ügyek), art direktora pedig az ismert és többszörösen díjazott, Junior Prima és Hemző Károly díjas riportfotós: Mohai Balázs.

A film rendezője, Fabricius Gábor a londoni Central Saint Martins College-ban szerzett MA diplomát, míg korábban néhány évet a MOME  mozgókép szakára járt. Számos rövidfilm rendezője, aki Cannes-ban 2000-ben media designerként elnyerte az Arany Média Oroszlán díjat, ami a szakma legrangosabb díja a világon. Korábban jelentős nemzetközi elismeréseket kapott a Sintér című rövidfilmje, amely a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválra kapott meghívást.

Forrás: Vertigo Média
,