Közös többszörös – Náray Erika Kovács Patríciát faggatja a legújabb Jazzrajongókban

Tavaly novemberben indult útjára a Müpa legújabb sorozata, a Jazzrajongók, amely során Náray Erika jazzénekesnő színész- és zenészkollégáit látja vendégül egy jóízű beszélgetésre közös rajongásukról: a jazzről. Március 23-án ötödik alkalmához érkezik a sorozat, a vendég pedig ezúttal az elbűvölő Kovács Patrícia lesz.

Náray Erika (c) Rózsa Erika -Fotó forrása: Müpa

Nem lenne túlzás azt mondani, hogy Náray Erika él-hal a zenéért. Ezen belül is a jazz áll a szívéhez legközelebb. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Akadémián jazz-ének szakon szerzett diplomát a legendás Garai Antal növendékeként, majd saját zenekarával, a Golden Eraval is jazz standerdeket énekelt, később pedig a blues, a funky és a soul műfajába is belekóstolt a White Chocolate nevű formációval. „Nekem [a jazz] a legizgalmasabb zenei műfaj, pont a kötetlensége miatt, ami persze nem jelenti azt, hogy az a jó jazz, amikor össze-vissza játszanak. Jó jazzt csak nagyon képzett zenész tud játszani, és mivel az én zenészeim egytől-egyig csodás muzsikusok, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy minden fellépésen átélhetem a szabadság, a felszabadultság és a kreativitás legszebb pillanatait.” – nyilatkozta nemrég a Librariusnak.

Nem csoda hát, hogy vendégei is a műfajhoz hasonlóan sokszínűek: az első alkalommal a magyar kortárs irodalom két legaktuálisabb szereplője, Dragomán György és Nyáry Krisztián voltak beszélgetőpartnerei, de felejthetetlen estét tölthettek a nézők Alföldi Róberttel, Hajós Andrással vagy legutóbb épp a Hámori Gabriella-Bergendy Péter párossal. „Kivétel nélkül mindegyiküket izgalmas személyiségnek tartom. Nagyon örülök, hogy olyan dolgokat is megkérdezhetek tőlük, amiket mások még sosem.”- mondta vendégeiről az est háziasszonya.

Kovács Patrícia (c) Emmer László – Fotó forrása: Müpa

Soron következő beszélgetőtársa, Kovács Patrícia színésznő szakmai és anyai teendői mellett minden olyan projektekben tevékenyen részt vesz, amelyben hisz és másoknak segíthet. A kedvenc jazzelőadók mellett március 23-án a színházi és filmszerepek, az önkéntes munka és Patrícia 4 éves tündéri kislánya is biztosan szóba kerülnek majd a Bohém Étteremben. A zenei aláfestésről ezúttal is a sorozat állandó zenekara gondoskodik, Berdisz Tamás vezetésével.

Jazzrajongók
Náray Erika vendége: Kovács Patrícia színésznő
2017. március 23. csütörtök 20:00 — 23:00
Bohém Étterem

További információk: https://www.mupa.hu/program/naray-erika-vendege-kovacs-patricia-szineszno-2017-03-23_20-00-bohem-etterem

Forrás: Müpa