DJ Bootsie lemezbemutató koncert

DJ Bootsie Ég lemezbemutató koncert a Trafóban
2016.12.27. 20.00 óra
Trafó Kortárs Művészetek Háza

Dj Bootsie új EP-vel jelentkezik, amelyet először december 27-én lehet majd hallani a Trafóban. Elektroakusztikus felállás és VJ Kemuri vetítése teszi különlegessé az Ég című négyszámos zenei kaland lemezbemutató koncertjét.

Dj Bootsie – Fotó: Dancs Enikő Bianka – Fotó forrása: Trafó Kortárs Művészetek Háza

Az előző lemezre, az In Solem Vertire öt évet kellett várni, mire 2014-ben megjelent és bemutatásra került a Trafóban. Az alkotói energiák azóta sem apadtak el, továbbra is ott örvénylettek a művészben – ennek eredménye az új kislemez, ami az előző album egyenes ágú folytatása.

A legutóbbi album a felnőtté-érés nagylemeze volt, az Ég EP pedig ennek a folyamatnak az elmélyülését és továbbgondolását kínálja fel a hallgatóknak. A lemez mindössze négy számból áll, de a dalok olyan tömény egyveleget tesznek ki, hogy a befogadó egy érzésekkel és történetekkel teli zenei utazáson vehet részt a lemez hallgatása közben. A húsz perces anyag nem hagy maga után hiányérzetet, hacsak annyiban nem, hogy a végére érve újra és újra meg akarjuk hallgatni.

Akárcsak a tavalyi album, úgy az Ég EP is az új hangzásokat hozza közös nevezőre a megszokott, régebbi Bootsie-stílussal. Hip hop, bass music, trap, techno, ambient és filmzenei hangulatok alkotnak egymással harmonikus elegyet. Az új anyagon elmélyülésre sarkalló spirituális hangulat uralkodik, és szinte észrevétlenül képes a zord matematikából egyszer csak felemelő szépségűvé válni.

Az Ég EP december 14-én jelent meg CD-n, digitális formában.

EP: https://djbootsie.lnk.to/eg

Bootsie (Solymosi Vilmos) korábban dolgozott együtt Yonderboi-jal, Zagarral, zenei alapokat szállított a Firma zenekar számára, a 90-es években megalapította az Árral Szemben zenekart. Önálló lemeze először 2004-ben jelent meg, amivel tarolt, nem csupán a hazai, de a nemzetközi szcénában is. Ennek folyományaként bukkantak fel dalai a CSI Helyszínelők című tévésorozatban, DJ Cam egyik mixlemezén, valamint a Mercedes Mix Tapen is. Azóta több más terület projektjeiben is közreműködött DJ-ként és zeneszerzőként: ő szerezte például Rófusz Ferenc 2011-es Ticket című filmjének zenéjét, a Magyar Állami Operaház felkérésére Erkel Hunyadi László tételét dolgozta át, és a nagy sikeren felbuzdulva Wagner Istenek Alkonyának és Rajna kincsének részleteit is feldolgozta. 2011-ben megálmodta Gombold újra! – Divat a magyar című divat- és designshow teljes zenei arculatát, írta meg dalait. A projekt jelenleg is fut.

Eleinte egyedül, majd trióval lépett fel. A trióban a masszív elektronikus irányzat mellett sok jazz, hip-hop és némi folk elem is hallható a scratch és saxofon szólók mellett. Ennek a felállásnak a kiegészítése az akusztikus big band, ahol gépi alapok nélkül, 10 zenésszel, vonósokkal, fúvósokkal szólalnak meg a Bootsie számok.

http://trafo.hu/hu-HU/djbootsie

Forrás: Trafó Kortárs Művészetek Háza