Február 16-ától látható a hazai mozikban a Kojot

Kostyál Márk 2015 nyarán forgatott akciódús filmjét 2017. február 16-tól láthatják a nézők a hazai mozikban. A nem éppen hagyományos Valentin-napi szerelmi történet központi figurája Bicsérdi Misi (Mészáros András), aki nagyapja temetésére érkezik Tűzkőre, és mivel rozoga házat és egy kis földet is örökölt az öregtől, egy új, jobb élet reményében, úgy dönt, hogy párjával, Eszterrel (Dobra Mara) közösen ott maradnak a kis zsákfaluban.

Forrás: Megafilm / Piti Marcell

Hozzákezd a ház kibővítéséhez, de pénz híján mindössze a nagydumás, rokkantnyugdíjas Lajost (Bocsárszky Attila), és hallgatag, börtönviselt sógorát, Attilát (Orbán Levente) tudja felbérelni mesteremberként. Misi éppen kezd magára találni, amikor kiderül, hogy a határban meghúzódó telkeket pitiáner összegekért kebelezi be Tűzkő nagybirtokosa, a helyi mindenható „Döbrögi”, Szojka Pál (Kovács Frigyes) és fia (Mátray László), hogy egy svéd multi számára adja el a völgyet. Amikor Szojka szemet vet Misi örökségére is, a fiú felveszi a kesztyűt. Súlyos harc kezdődik a földért, a családért, az életért, a jövőért, a belül megszülető férfiért…

Forrás: Megafilm / Piti Marcell

A szenvedélyes, karakterközpontú, „Fuck off” eastern filmet Kostyál Márk ötlete alapján írta: Lengyel Balázs, Lovas Balázs és Kostyál Márk. Főszereplők: Mészáros András, Dobra Mara, Mátray László, Bocsárszky Attila, Orbán Levente és Kovács Frigyes. Producer: Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya. Fényképezte: Kostyál Márk, Csoboth Attila. Vágó: Csillag Manó, Zene: Moldvai Márk.

Forrás: Megafilm / Piti Marcell

A filmet a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával a Megafilm gyártotta, forgalmazója a HungariCom.

Facebook:  https://www.facebook.com/kojotmovie/

KOJOT
Színes, magyar dráma
Rendezte: Kostyál Márk
Kostyál Márk ötlete alapján írta: Lengyel Balázs, Lovas Balázs és Kostyál Márk
Producer: Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya
Fényképezte: Kostyál Márk, Csoboth Attila
Vágó: Csillag Manó
Zene: Moldvai Márk

Főszereplők: Mészáros András, Dobra Mara, Mátray László, Bocsárszky Attila, Orbán Levente, Kovács Frigyes.

Tűzkőre érkezik Bicsérdi Misi, mert földet és rozoga házat örökölt nagyapjától, az öreg Misutól, aki a maga idejében igazi fenegyerek hírében állt. Misi frusztrált, elfojtott, menekülő 30-as, nem találja helyét az életében, munkájában, párkapcsolatában. Csak sodródik, nem vállal fel konfliktusokat. Ez a gúnya azonban egyre jobban szorítja. Hozzákezd öregapja romos házának felújításához, amelyben igaz célt lát meg önmaga és párja, Eszter számára egyaránt.

Pénz híján mindössze a nagydumás, rokkantnyugdíjas Lajost, és hallgatag, börtönviselt sógorát, Attilát tudja felbérelni mesteremberként, és maga is részt vesz az építési munkákban, amihez mit sem ért kezdetben. A természetközeli idillben végre kezdi megtalálni magát, de ez nem tart sokáig. Kiderül, hogy a határban meghúzódó telkeket pitiáner összegekért kebelezi be Tűzkő nagybirtokosa, a helyi mindenható „Döbrögi”, Szojka Pál és fia, hogy egy svéd multi számára adja el a völgyet. Amikor Szojka szemet vet Misi örökségére is, a fiú felveszi a kesztyűt, és a csetepaté eldurvul – ez már háború a kisember és a földesúr közt.
Súlyos harc kezdődik a földért, a családért, az életért, a jövőért, a belül megszülető férfiért…

Egy szenvedélyes, karakterközpontú, „Fuck off” eastern film, különleges, szimbolikus képi világgal.

Hang: 5.1 Dolby Digital
Vetítési mód: DCI
Hossz: 126 perc
Országos bemutató: 2017. február 16.
Korhatár: 16
Forgalmazó: HungariCom Kft.
Gyártó: Megafilm

Forrás: Megafilm