Napvadászat bábokkal – Sündör és Niru a Trafóban

Borbáth Péter-Bodor Panna: Sündör és Niru – napvadászat egy részben
2016.11.05. 11.00 óra
Trafóklub

Honlap

Pislákoló fényállatkák, csörömpölő zajgyerekek, magával ragadó bábelőadás. Sündör és Niru története barátságról, felelősségről, birtoklásról és az elérhetetlen utáni vágyról mesél hat évnél idősebb gyerekeknek és ámulatra vágyó felnőtteknek. Borbáth Péter meséjéből Varsányi Péter rendezett bábelőadást Bodor Panna dramaturg segítségével, amit az SZFE végzős bábművészei Hannus Zoltánnal kiegészülve tesznek élővé a színpadon.

Fotó forrása: Trafó Kortárs Művészetek Háza

Fotó forrása: Trafó Kortárs Művészetek Háza

Sündör és Niru furcsa lények, akik egy varázsos világban vándorolnak. Amikor frizbijük átrepül a kerítésen, utána másznak, és felfedezik a Csillanó Fém Birodalmát. Sündörön elhatalmasodik a fények iránti vágy, barátját hátrahagyva útra kel, hogy megszerezze a Napot. Persze Niru sem ül ölbe tett kézzel, és barátja nyomába ered.

A 2015-ben megjelent gyermekkönyvet Bodor Panna dramaturg-hallgató alkalmazta színpadra az író legnagyobb örömére. Mozgalmas, impulzív anyag kerekedett a meséből, amiben az eredeti szöveg szóalkotásai továbbgördülnek, saját világot hoznak létre a színpadon.

A két főhős mozgatói Tóth Mátyás és Főglein Fruzsina végzős bábszínész hallgatók, a mese többi alakját pedig Hannus Zoltán ismert és elismert színész kelti életre. Az előadást a Manna Produkció Ugródeszka sorozatában hozták létre idén tavasszal, melynek keretében negyedéves bábrendező hallgatók mutatkoztak be a nagyközönség előtt. Öten kaptak lehetőséget magyar bábszínpadon még nem látott előadások megalkotására és bemutatására. A program első darabja a Stúdió K-ban május közepén, Szilágyi Bálint rendezésében bemutatott Rosalie elmegy meghalni volt, amelyet Lázár Helgának az SZFE-n bemutatott előadása, a népmesei ihletésű Gyásztánc követett. Utóbbi szintén látható egy alkalommal a Trafóban, mégpedig november 6-án este 6 órakor.

További információk a könyvről

http://csimota.hu/hu/konyv/sundor-es-niru-sundor-nyomaban/

Interjú Varsányi Péter rendezővel 

http://www.szinhaz.hu/budapest/65315-a-jo-szinhaz-igazsagkereso-es-humanus-interju-varsanyi-peter-babrendezo-hallgatoval

Forrás: Trafó Kortárs Művészetek Háza