A mesélő ékszerek lelke – Vadjutka ezüst kollekciója pénteken debütált a Palomában

Wild Judit ékszertervező az első húzónevek között volt a mára több mint 50 fiatal hazai tervezőt számláló Paloma Galériában. Az általa létrehozott Vadjutka márkanév ismerősen cseng a dizájnékszereket kedvelők körében:  12 éve van a szakmában, bohém, mégis nőies stílusa, merész színvilága sokezres törzsvásárlói körben közkedvelt itthon és külföldön. Az anyagokkal bátran kísérletező tervező textil-, fa- és ezek kombinációjából születő ékszerei most egy nagy klasszikussal bővültek: az ezüsttel.

Vadjutka - Kertem nyaklánc

Vadjutka – Kertem nyaklánc

Önmagában nem volna újdonság, hogy egy folyton megújuló tervező nem elégszik meg az elért sikereivel, hanem kitanulja az ötvösséget és mesteréül egyből a világszerte ismert Jermakov Katalint választja. Az viszont igen, hogy a művészetbe outsiderként, az üzleti szférának hátat fordítva belépő Judit mer szakítani a hazai iparművészet formaközpontú gyakorlatával, és – mesélő ékszereket tervez. Minden egyes darabja egy-egy történet vagy gondolatiság kézzel fogható megvalósulása, talán ettől is válik egyből emberivé, szerethetővé.

[Galleries 412 not found]

Vadjutkának köszönhetően mostantól viselhetünk minikertet a nyakunkban ezüstre szőtt subából, vagy táncmozdulat ihlette gyöngyös gyűrűt az ujjunkon. Sőt: egyedi megrendelésre saját történetünket legjobban összefoglaló ékszereink is lehetnek. Új és izgalmas korszaka ez egy izgalmas művész pályájának. És, bízzunk benne, hogy az emberi gondolat és az élet szeretete soha nem megy ki a divatból.

Vadjutka - Nyitásgyűrű

Vadjutka – Nyitásgyűrű

Fotók forrása: Wild Judit