Mozaik Múzeumtúra – Tájak-Korok-Múzeumok Múzeumtúra – Vác, Debrecen, 2016. október 1.

A 2016 őszén újrainduló Mozaik Múzeumtúra egyik új eleme a speciális múzeumtúrák elindítása, amelyekben különböző szempontok alapján előre meghatározott múzeumokat válogatunk össze és javaslunk meglátogatásra a programban részt vevő múzeumok közül.

Őszi speciális múzeumtúránk a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel közösen szervezett, egy város múzeumait bemutató ’Tájak-Korok-Múzeumok Múzeumtúra’, amelyhez csatlakozva október 1-én Vác, illetve Debrecen nevezetes múzeumainak megtekintésére, megismerésére lesz lehetőség. A program során érintjük a Tájak–Korok–Múzeumok pecsételő és a Mozaik Múzeumtúra matricagyűjtő helyeit is, sőt az a matricagyűjtő játékos, aki a múzeumtúra során begyűjti a meglátogatott múzeumok matricáit, egy speciális matricával bővítheti gyűjteményét.

Tájak-Korok-Múzeumok Múzeumtúra — Vác

mmt_tkme_vac1

Az egész napos program során meglátogatjuk a Székesegyházi Kincstár és Egyházmegyei Gyűjteményt, a Tragor Ignác Múzeum Memento Mori kiállítását, a Pannónia Házat, a Váci Mosolyalbumban Sajdik Ferenc karikaturista életmű gyűjteményét, és a Modern Művészeti Gyűjteményt.

Túravezető: Haraszti Gábor (tkme@tkme.hu, +36–20–946–4659)

Bővebb információt az esemény Facebook oldalán talál.

Tájak-Korok-Múzeumok Múzeumtúra — Debrecen

mmt_tkme_debr1

A szombat délutáni múzeumtúra során megtekintjük a Déri Múzeum kiállításait, majd átsétálunk a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumhoz, útközben érintve a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ és a Debreceni Református Kollégium épületét.

Túravezető: Korompai Balázs (korompai.balazs@derimuzeum.hu, +36-52-322-207)

Bővebb információt az esemény Facebook oldalán talál.

Ne felejtse elhozni a TKME pecsételőlapját, illetve letölteni a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazását (Android, iOS), amivel gyűjtheti a matricákat.

Várjuk múzeumtúráinkon!

Forrás: Mozaik Múzeumtúra