Évadkezdés a Fészek Színházban!

Cziczó Attila: Iza és Krisztián
Időpont: 2016. szeptember 16. 19:00, szeptember 29. 19:00
Helyszín:
Fészek Színház, JEMOL, Bp. VIII., Orczy út 46-48.

Iza és Krisztián (fotó forrása: Fészek Színház)

Iza és Krisztián (fotó forrása: Fészek Színház)

A Fészek Színház alapítója és rendezője, Cziczó Attila bensőséges hangulatú, könnyedségében is komoly monodrámát írt, és rendezőként igazán remek színésznőnek adott megbízatást a főszerep eljátszására.
Az Iza és Krisztián utazás egy öregasszony lelkének és házasságának mélyére: szenzációs fordulatok helyett életszerű és hétköznapi mázba – no és konyakba – áztatott monológok során tárul fel egy ellentmondásos kapcsolat nemfejlődés-története. A fizikai pusztulás fenyegető közelsége, röpke életünk és legfontosabb kapcsolataink vég előtti számvetése a Fészek Színházba költözött egy monodráma formájában, Andai Kati emlékezetes főszereplésével.
Andai Kati az Iza és Krisztián nagyasszonya. Hitelesen lényegül át otthon unatkozó, jómódú és elhanyagolt feleséggé, aki úgy érzi, élete egyetlen feladata ölbe tett kézzel várni haza az urát. Iza sértett és keserű asszony, fojtó gúzsba köti az állandó magány, ujjaihoz pedig hozzáragadt a konyakos üveg. Extravagáns ruházata még szánalmasabbá teszi, kétségbeesetten igyekszik világoskék tunikájában, turbánjában és erős sminkjével annak a vagány punkénekesnőnek látszani, aki egykoron – szerény, de mégis – sikereket ért el. És aki a házasság kötelékében gyorsan füstté és köddé vált.
A darab megkapó őszinteséggel és humorral beszél magányról, kétségbeesésről, céltalanságról, zugalkoholizmusról, és még valamiről: az élettiportság ellenére kiirthatatlan ragaszkodásról és szeretetről. (detectivity.hu)

„Igazából szerettem Krisztián görbe ujját is. Homemade, hahaha… Nem azt mondom, hogy hiányozni fog, csak jeleztem. Majd kifestek az egész házban, mert beleitta magát a szaga a falakba… Jó ez a szórend? Majd megkérdezem Krisztiánt. Vagy nem kérdezem meg, hanem letojom. Rendet rakok, ne lássák a medenceépítők ezt a rumlit! Mondjuk, biztos behordják a sarat! Majd szerzek egy takarítónőt. Elkérem Krisztiántól az árát. Kérek tőle valami apanázst is. Ha van huszonhétmilliója, csak jut havi párszázezer az exnejére is! Nem hiszem, hogy elválok tőle. Ha akarja, akkor lehet. Én nem erőltetem. Minek? Erre a néhány évre?”

14 éven felülieknek ajánlott!

Cziczó Attila: Weekend
Időpont: 2016. szeptember 21. 20:00, szeptember 30. 19:00
Helyszín:
Fészek Színház, JEMOL, Bp. VIII., Orczy út 46-48.

Fészek színház, WEEKEND: Mándy Zsófia, Miklós Zsófia - Fotó: Gimesi András

Weekend – Fotó: Gimesi András (forrás: Fészek Színház)

Van egy mocsár. A mocsár mellett egy ház. A házban egy öreg macska és egy fonnyadtan szomjazó virág. S van egy revolver is a második fiókban. Itt él Ditke, a ház ura. Ide érkezik Márta és Letti, a két szerelmes. A tét nagy. A döntés nehéz. A megoldás egyszerű. Ömlik a vér, recseg a csont, hullanak a hullák. Ki marad életben? Ki marad? Ki? Rohadt sok a kérdés. Miközben olyan egyszerű az élet! Mint a halál…
Shakespeare Macbethjének furcsa, mai átiratát láthatják a tragikumra és komédiára éhes nézők. Hogy igaz-e a történet? Mindenki döntse el magában! (Vagy otthon, egy pohár jóféle ital mellett. Csak a szomszéd ne kopogjon be egy tál gyümölccsel…!)

16 éven felülieknek ajánlott!

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy az előadás a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat tartalmaz.

Forrás: Fészek Színház

feszek_logo