Tizenhét hattyúk, Hernádi pont, Broadway Songbook, Pesti álom, Amazonok – a Kultkikötő programajánlója augusztus 10-14.

Felejthetetlen színházi esték, koncertek és az elmaradhatatlan gyerekprogramok – újabb izgalmas hétvége vár a Kultkikötő látogatóira. Már augusztus 10-én, szerdán egy izgalmas és gyönyörű előadás érkezik a földvári helyszín színpadára: Esterházy Péter Tizenhét hattyúk című művét Vidovszky György vitte színre a Nemes Nagy Ágnes Színészképzés végzős hallgatóival. Kálloy Molnár Péter Hrutka Róberttel Pest utcáit varázsolja elénk, majd Pindroch Csaba és Hujber Ferenc egy pikáns bohózatban nercek, bundák és hiányosan öltözött hölgyek között lavíroznak. Hernádi Judit saját életének és pályájának fontosabb állomásain vezeti végig az érdeklődőket – sok sok zenével, közben Bogláron Malek Andrea és a Budapest Jazz Orchestra a Broadway leghíresebb slágereiből válogatnak, másnap pedig az Amazonok című előadásban három nő fellázad a hagyományos háziasszonyi szerepkör ellen.

Esterházy Péter (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

Esterházy Péter (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

Augusztus 10-én, szerdán este Balatonföldváron Esterházy Péter emléke előtt tiszteleg a déli part legnagyobb összművészeti fesztiválja. Az író Tizenhét hattyúk című korszakalkotó regényét ezúttal színpadon láthatják – nem is akárkikkel. A Kultkikötő nézői színpadon találkozhatnak azokkal a fiatalokkal, akiket eddig a földvári helyszín nézőtéri munkatársaiként ismerhettek. Legtöbben közülük a Nemes Nagy Ágnes Színészképzés hallgatói, és színészi pályára készülnek. Most vizsgaelőadásukat mutatják be Vidovszky György rendezésében.

Esterházy Péter: Tizenhét hattyúk - Nemes Nagy Ágnes Színészképzés (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

Esterházy Péter: Tizenhét hattyúk – Nemes Nagy Ágnes Színészképzés (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

Augusztus 11-én, csütörtökön Földváron Kálloy Molnár Péter egy új oldaláról mutatkozik be: az ismert színművész és humorista, a Beugró sztárja ezúttal egy zenés utazásra invitál. Hrutka Róberttel közösen Budapest utcáit és a lélek tájait járják be: Pesti álom – zenés színházi est és boldogságkeresés.

Kállóy Molnár Péter: Pesti álom (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

Kállóy Molnár Péter: Pesti álom (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

Szintén Földváron augusztus 12-én Pindroch Csaba, Hujber Ferenc és Xantus Barbara a Ne most, drágám! című bohózatban házasságtörő férjek és feleségek, csinosabbnál csinosabb hölgyekről le és felkerülő ruhadarabok között zsonglőrködnek. A negyedik emeleti szőrmeszalon ablakából a legváltozatosabb öltözékek és használati tárgyak röpködnek. Szállnak a bundák…

Pindroch Csaba, Hujber Ferenc - Ne most, drágám! (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

Pindroch Csaba, Hujber Ferenc – Ne most, drágám! (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

A balatonföldvári helyszín hosszú évek óta visszajáró fellépő vendége a csodálatos Hernádi Judit. Augusztus 13-án, szombaton a díva, a bohóc, az ember, a színésznő őszinte vallomását hallhatjuk dalokba foglalva. A Hernádi pont című színházi este egy igazi zenés vallomás. Az öntörvényű, makacs és humoros különc, a végzet asszonya és a komika, a nagyszerű művésznő megannyi arcát mutatja meg egy estén.

Hernádi Judit: Hernádi pont (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

Hernádi Judit: Hernádi pont (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

Balatonbogláron augusztus 12-én, pénteken Malek Andrea és a Budapest Jazz Orchestra a Broadway Songbook című zenés esten a leghíresebb musicalek dalaiból játsszák kedvenceiket. Sondheim, Gerschwin vagy éppen Cole Porter dalait Liza Minnelli, Natalie Cole és Barbara Streisand tették világhírűvé, most Malek Andrea előadásában hallhatók majd. Az igazi Broadway-hangulatot természetesen a mai, fergeteges hangszerelés és a Budapest Jazz Orchestra zseniális zenészei garantálják.

Malek Andrea (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

Malek Andrea (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

Budapest Jazz Orchestra (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

Budapest Jazz Orchestra (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

Augusztus 13-án, szombaton három vérbeli nő, három érett asszony tárja fel a szebbik nem igazi arcát. Az Amazonok című vígjátékban minden kiderül, minden lepel lekerül! Györgyi Anna, Auksz Éva és Náray Erika egy könnyel és nevetéssel teli történetben Balatonbogláron.

Amazonok (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

Amazonok (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

Két ingyenes program is várja a nyaralókat és a boglári érdeklődőket: augusztus 11-én, csütörtökön az Urbán Orsi Group lép fel a Kápolna Színpadon, vasárnap este pedig egy igazi örök kedvenccel zárul a KertMozi romantikus film-sorozata. Földváron továbbra is megtekinthető Stekovics Gáspár KÉPPEL/ÍROTT/TÁJ című kiállítása.

Urbán Orsi Group (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

Urbán Orsi Group (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

A gyerekeket ezen a hétvégén rengeteg játék és zenélés várja: a Bábrakadabra Bábszínház interaktív zenés-bábos előadásából, Az eltűnt hangok meséjéből sok mindent megtudhatunk a hangszerekről, a Rutkai Bori Banda bulizós kaland-dalaival pedig mindannyian Pizsamátorokká válhatunk – Fenyvesen, Bogláron és Földváron is! Siófokra pedig a MárkusZínház hozza el Laci királyfi meséjét.

Babrakadabra Színház: Az eltűnt hangok meséje (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

Bábrakadabra Bábszínház: Az eltűnt hangok meséje (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

Ruttkai Bori Banda: (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

Rutkai Bori Banda (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

http://kultkikoto.hu/

Forrás: KULTKIKÖTŐ