Sikeresen indult a Kortárs Műgyűjtő Akadémia tavaszi kurzusa

„Nagyon erős kezdés. Vitára és gondolkodásra késztető, remek előadások. Ha folytatás is ilyen lesz – márpedig a programot nézve a java még csak most jön – mindenképp megéri!” Mátyus László, hallgató

Fotó: Sin Olivér

Fotó: Sin Olivér

„Annak örültem, hogy minden előadás nemzetközi kontextusba helyezte a kortárs képzőművészetet. Ez nagyon fontos! Akik elkezdenek erre a kurzusra járni, tapasztalhatják, hogy a kortárs képzőművészetről nemzetközi összefüggéseket ismerve érdemes gondolkodni.” Molnár Ani, galériatulajdonos, Molnár Ani Galéria

Fotó: Sin Olivér

Fotó: Sin Olivér

Több, mint hatvan hallgató és érdeklődő szentelte szinte teljes szombati napját a kortárs képzőművészetek gyűjtői szemléletű képzéssorozata első, bemutató kurzusnapjának a Ludwig Múzeum előadótermében.

Fotó: Sin Olivér

Fotó: Sin Olivér

A résztvevők a kortársművészet kiemelkedő személyiségei, Ébli Gábor, Rieder Gábor, Rényi András, German Kinga, Einspach Gábor és iski Kocsis Tibor előadásait hallgathatták meg a kurzus tematikája szerint. A történeti áttekintéseken túl a nemzetközi kontextus fontossága, a „contemporary art”műfajainak azonosítása és jelentéstartalmának megértése, a művészetpiaci tendenciák és a hazai kortárs festészet irányvonalai képezték a nap témáját. A tartalmas programot aktív műgyűjtőkkel való pódiumbeszélgetés és mintaaukció zárta.

Fotó: Sin Olivér

Fotó: Sin Olivér

„A sikeres kortárs műgyűjtés alapjai” címmel a Budapest Business Journal, a Ferenczy Múzeumi Centrum, a KMPG, Raiffeisen Bank és az UNIQA Biztosító partnerségével indított tavaszi kurzusával az Interart Alapítvány célja, hogy igényt teremtsen a modern műalkotások befektetési célú vásárlására, valamint olyan páratlan tudást és ismeretanyagot adjon át a résztvevőknek, amely máshol, ebben a formában, nem elérhető.

Forrás: Kortárs Műgyűjtő Akadémia