Gyerekek éjszakázhatnak a Csodák Palotájában?

A méltán népszerű Da Vinci pizsamaparti sorozathoz ismét új helyszín csatlakozik: május 7-én a Csodák Palotája először kínál éjszakai ismeretterjesztő programot a pizsamás felfedezőknek. A Kis Zsenik Klubja pizsamaparti az intézmény által kínált programelemek egyedi összeállítása.

A Da Vinci Learning TV-csatorna a szórakoztató és egyedi tanulást különleges helyszíneken megrendezett pizsamapartikon hozza el a gyerekek számára.  A koncepció lényege az élménytanulás: a csatorna ismeretterjesztő tematikájához igazodó helyszíneken szerveznek izgalmas ott alvós programokat. „Csatornánk inspiráló tanulási élmény nyújt a kíváncsi elméknek, korhatár nélkül. Célunk, hogy ezt ne csak a képernyőn, hanem további felületeken és eszközökkel is megtegyük, ezért jött létre a pizsamaparti sorozat.”  – mondja Ferdinand Habsburg, a Da Vinci Learning csatorna igazgatója.

A Csodák Palotájában először megrendezett Kis Zsenik Klubja elnevezésű pizsamapartin a gyerekek a mindennapos, hétköznapi jelenségek mögött rejlő tudományos tényekkel ismerkednek. Az izgalmas és látványos kísérlet bemutató után egy különleges kalandjáték következik, amelyben Csopa professzor kis segédeivel öt területet fedez fel: mágnes, űr, illúzió, építészet meteorológia. A gyerekekben felmerülő kérdéseket játékosan válaszolják meg. Ezt követően az éjszakai programban a Da Vinci Learning csatorna egyik legnépszerűbb oktató műsora, a Tudós palánták című sorozat kapcsolódó epizódjainak segítségével interaktív élményóra várja a gyerekeket. Kicsiben megismétlik a 2013-ban Guinness rekordot döntő citromerőmű kísérletet, ahol citromok segítségével fejlesztenek áramot. A résztvevők számtalan élménnyel és gyakorlati tudással gazdagodva térnek nyugovóra a Csodák palotájában.

Tanuláskor a lényeg az elmélyedés, az élmény és az öröm, ami jóval a tanulás után is fenntartja az érdeklődő nyitottságot. Az ebben a szellemben tervezett Da Vinci Learning éjszakai ismeretterjesztő pizsamapartik lényege is ez, melynek köszönhetően az elhangzottak rögzülnek és a Csodák Palotájában töltött éjszaka után örök élménnyé válnak.

További info a csatorna FB oldalán: https://www.facebook.com/davincitv