Paul Potts fotóiból nyílik tárlat a szegedi Reök-palotában

A Szegedi Szabadtéri Játékok idei nyitóprodukciójában színpadra lépő brit operaénekes, Paul Potts fotóiból nyílik kiállítás csütörtökön a Reök-palotában – közölte a fesztivál sajtóreferense az MTI-vel.

Fábián Barbara emlékeztetett arra, hogy Paul Potts A bolygó hollandiban a Kormányos szerepét énekli majd. A sztár csaknem félszáz országban lépett már föl, utazásai során első számú hobbijának, a fotózásnak is szívesen hódol, lelkesen örökíti meg a bejárt helyek nevezetességeit, lenyűgöző tájait.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint a Britain’s Got Talent első győztese korábban sehol sem állította még ki képeit, március közepéig a Világsztár a Föld körül című tárlaton a nagyközönség először láthatja együtt a többek közt a sydney-i operaházról, a velencei Canal Grandéról, a dél-koreai és észak-angliai partokról vagy épp a budapesti Lánchídról készült, lenyűgöző atmoszférájú képeit.

Az operaénekes a fotózással kapcsolatban úgy fogalmazott: sokkal inkább szeret érzésből kattintani, mintsem túlgondolni a kompozíciót. „Ebben hasonlít a zene és a fényképészet. Sokan túlságosan is el vannak foglalva a tökéletességgel és figyelmen kívül hagyják az érzelmeket. A művészet nem a tökéletességről szól. Sok esetben a tökéletlenségek tesznek minket az élmények rabjává” – mondta.

Paul Potts-ot július 1-jén és 2-án láthatják a nézők a fesztivál operaprodukciójában. A népszerű énekes az elmúlt években négy stúdióalbumot adott ki, melyek közül az első, a One Chance 13 országban volt listavezető. Többszörös platinalemezei több mint ötmillió példányban keltek el világszerte. Pályája során több mint 600 koncertet adott, közel kétmillió ember előtt.

Forrás: MTI

 

, ,