Két power-trió a Trafóban – Jü, makrohang koncert

Két power-trió a Trafóban – Jü, makrohang koncert
2016.02.13. 20.00 óra

Az itthoni instrumentális zenei szcéna két elementáris erejű power-triója, a Jü és a makrohang lép fel egy várhatóan eksztatikus estén. Kivételes alkalom a február 13-i koncert, hiszen a Jüt szeptember óta nem lehetett elcsípni Budapesten, a makrohang pedig most vette fel új albumát, amelyről több számot is eljátszanak majd.

clip_image002Két, a nemzetközi ranglétrán egyre magasabbra jutó hazai trió szerepel február 13-án a Trafó színpadán. A Berlin-Budapest tengelyen létező közel félév után mutatja meg magát újra Budapest. Most először vizuális élménnyel párosul az audio-extázis, ugyanis Kitzinger Gábor vetítése egészíti ki a zenét. Dobra és gitárra szerelt érzékelők gondoskodnak majd a tökéletes, valós időben születő vizuálról.

A zenekar egyre bővülő rajongótábora mellett nemzetközi szinten is többször bizonyított már, komoly sikereket ért el nagyobb fesztiválokon (Saalfelden Jazz Fest, Ljubljana Jazz Fest, Match & Fuse London), 2014 novemberében pedig a patinás RareNoise Recordsnál jelent meg lemezük Kjetil Møster szaxofonossal, és a keverést nem más készítette, mint a legendás Bill Laswell. A lemezről elismerő kritikák jelentek meg olyan fontos lapokban és oldalakon, mint a Jazzwise, a Nextbop, a Jazz Journal vagy az Allaboutjazz. Az új lemezüket 2016 márciusában veszik fel, ennek anyagából is hallhatunk majd pár számot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA makrohang a Talentométer megnyerése óta az egyik legizgalmasabb magyar koncertzenekarrá vált. A zenéjét csak „jazz for metalheads”-ként meghatározó trió tavaly fellépett számos fesztiválon és több neves külföldi előadó előtt is (Shigeto, Elektro Guzzi, La Dispute), valamint decemberben indult első nemzetközi turnéjára. Hamarosan megjelenik első nagylemezük, melyen az eddigi anyagaikhoz képest új hangszerelésekkel  és hangzásokkal kísérleteznek. A zenekar szettjét Notwo vizuálja teszi teljessé.

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/1516618135333249/

Forrás: Trafó Kortárs Művészetek Háza