Farsangi mulatság a Várkert Bazárban

Fánksütéssel, utcabállal, kézműves és zenei programokkal várják az érdeklődőket szombaton a budapesti Várkert Bazárban.

Puskás Imre, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára a farsangi mulatságot beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a rendezvénynek sok eleme van, megszólítja mások mellett a családokat és a gyerekeket is, de a jótékonyságra is gondoltak a szervezők. A Borbás Marcsi készítette fánkok megvásárlásával a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonát támogathatják a látogatók.

Puskás Imre a programok közül felhívta a figyelmet Zsikó Zoltán és Zenekara, valamint Pál István Szalonna koncertjére, a Fölszállott a páva gyermekdöntőseinek fellépésére és az esti utcabálra is.

Gyutai Csaba, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője felidézte: a Várkert tervezőjének az volt az álma, hogy az Andrássy út forgataga Budán is megvalósul és kulturális értelemben is mindig színes kavalkád lesz. Ennek szellemében szervezték meg az adventi programsorozatot is, és most a következő jeles időszak, a farsang búcsúztatására várják a családokat.

A programok közül Gyutai Csaba kiemelte még a farsangi vásárt, a tűzzsonglőrök mutatványait és a kézműves programokat. Hozzátette, hogy az esti utcabált a Madarak zenekar közreműködésével rendezik meg.

Gyutai Csaba kitért a Várkert Bazár további februári rendezvényeire: mint mondta, az érdeklődők megtekinthetik a Nemzeti Táncszínház három előadását, emellett a Virtuózok Viadala című hangversenysorozat részeként Alexander Rybak fehérorosz származású norvég hegedűművésszel méri össze tudását Sándor Zoltán, a 2014-es Virtuózok döntőse. A Várkert Bazárban februárban új kiállítás is nyílik, amely dokumentumok segítségével mutatja be Bécs és Budapest fejlődését 1867-től az első világháború végéig.

Forrás: MTI