[K-Corner] Rendhagyó filmvetítés és közönségtalálkozó Min Byung-hun rendezővel

A Koreai Kulturális Központ 2016 februárjától új színfolttal bővíti kínálatának. A K-Corner elnevezésű eseménysorozat a közönség szélesebb életkori és érdeklődési területű spektrumát kívánja megcélozni közönségtalálkozók, beszélgetések, rajongói-, gyermek- és egyéb interaktív programokon keresztül.

A K-Corner egy rendhagyó filmvetítéssel mutatkozik be 2016. február 9-án, 18 órai kezdettel a Koreai Kulturális Központ művészeti csarnokában, melynek során két dél-koreai filmalkotás kerül vászonra a rendező, Min Byung-hun részvételével. A rendezővel folytatott beszélgetés és közönségtalálkozó során Teszár Dávid, a dél-koreai filmek egyik legnagyobb magyar szakértője működik közre.

A rendezőről

Az 1969-ben született Min Byung-hun Moszkvában végezte filmes tanulmányait a Szergej Geraszimovról elnevezett akadémián. Első rendezésével (The Flight of the Bee, 1998) számos nemzetközi díjat nyert. A Puszani Filmfesztiválon bemutatott Tévedhetetlen szerelem című filmje mind cselekményében, mind vizuálisan hatásosan ábrázolja a valóságtól elszakadás folyamatát. Alkotásaiban a mániákusan eredményorientált koreai társadalom portréját viszi filmvászonra, melyből menekülni csoda híján lehetetlen.

A filmekről

Touch / Érintés (2012)

Suwon (KIM Ji-young) gondviselőként dolgozik olyan betegekkel, akik különféle okok miatt teherré váltak saját családjuk számára, így szanatóriumba helyezve élik mindennapjaikat. Férje Dongsik (YOO Jun-sang) egykor a nemzeti lövészcsapat tagja volt, de alkoholproblémák miatt visszafokozták középiskolai edzővé. Suwon egyre jobban kezd belefáradni a monoton hétköznapok szürkeségébe, amikor két nem várt szerencsétlenség is beárnyékolja a család amúgy is borús életének egét. A férj belekeveredik egy cserbenhagyásos gázolásba, a lány pedig szexuálisan erőszak áldozatává lesz. A család már-már a kétségbeesés mocsarába süllyed, amikor egy nem várt fordulat új reményt hoz.

Love never Fails / A szeretet sosem veszít (2015)

A tehetős anyagi háttérrel rendelkező, középiskolás Su-ah (OH Yu-jin) hiába példás tanuló, rideg anyja, Eun-ah (CHOI Jungwon) csakis azt tartja szem előtt, hogy az ő lánya legyen osztályelső. Az anya által ráerőszakolt kényszer mentálisan teljesen felőrli Su-aht. Azonban amilyen messze áll érzelmileg Eun-ah a lányától, legalább olyan messze áll az apa az egész családtól. Ugyanis Dr. Yoot (JANG Hyun-sung) elítélik szexuális zaklatás miatt, amit legfőképpen önbecsülésének és önfejűségének köszönhet. A sok megpróbáltatás hatására vajon képesek-e egymáshoz közelebb kerülni a lelkileg elszeparálódott család tagjai?

Az esemény ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges a www.koreaikultura.hu honlapon keresztül.

poster_kcorner_a1

Forrás: Koreai Kulturális Központ